Hlavní obsah

Lidström skončil a dveře pro mě byly otevřené, hřeje Kindla. Do Detroitu vyrazil s novou smlouvou v kapse

Marek BurkertPrávo

V pondělí byl vrátit auto, které měl půjčené na měsíční pobyt v Česku, o den později už hokejista Detroitu Jakub Kindl vyráží do zámoří, aby se připravil na novou sezónu. Ta minulá byla pro 26letého obránce Red Wings průlomová. A vysloužil si za ni i novou smlouvu na čtyři roky za 9,6 miliónu dolarů.

Foto: Sport.cz

Obránce Jakub Kindl (vlevo) se raduje společně se spoluhráčem z Detroitu Drewem Millerem z gólu, který vstřelil v NHL Buffalu

Článek

Byla to úleva, když jste podepsal tak dobrý kontrakt?

Jasně, a taky jistota, že čtyři roky budu hrát. Neočekával jsem takové peníze, ale nastavil jsem si laťku. A ta délka je super bonus.

Čím to, že jste tak pookřál? Pár let jste trávil v nevděčné pozici sedmého beka...

Rozehrál jsem se v Pardubicích. Další velké plus pro mě bylo, že z Detroitu odešli dva super beci. Lidström by sice mohl hrát klidně do padesáti, ale teď jsem rád, že si můžu zahrát i já. Dveře byly otevřené a já chytil šanci za pačesy.

Nelitujete ještě trochu play off? V konferenčním semifinále jste vedli nad Chicagem 3:1 na zápasy...

Potrápili jsme Blackhawks nejvíc ze všech. Ale oni byli nejlepší celou sezónu, pohár mají zaslouženě. My vyhráli první kolo s Anaheimem na sedm zápasů a oni taky mohli říkat, jak byli kousek od postupu. Síly už docházely, ale i tak myslím, že jsme měli dobrou sezónu.

V té příští bude vaším spoluhráčem i švédský veterán Alfredsson. Překvapilo vás, že po letech v Ottawě zamířil k vám?

Moc jsem nechápal, proč se rozhodl pro nás. Asi ho ta naše švédská parta z týmu hodně přemlouvala. Snad taky cítí, že by mohl vyhrát Stanley Cup.

Když z New Jersey utekl Rus Kovalčuk, začaly se kluby NHL bát o ruské hvězdy. Jste rád, že Dacjuk smlouvu s Red Wings prodloužil o tři roky?

Jednoznačně. To, co dělá on na tréninku nebo v zápase, je neskutečné, to všichni jen koukáme.

Na olympiádě by z vás příští rok mohli být soupeři. Vy se ale tento týden předolympijského srazu adeptů nezúčastníte. Je pro vás start v Soči vůbec motivací?

Určitě je to výzva. Ale bavil jsem se s reprezentačním manažerem a omlouval se, protože už fakt musím do Ameriky.

Reklama

Související témata: