Hlavní obsah

Jágr to vidí v NHL černě, fanoušci mají jasno. Vrať se do Pittsburghu! vyzývají českého hokejistu

Praha

Zkušený český hokejista Jaromír Jágr v úterý na svém Facebooku naznačil, že jeho další kariéra v zámořské NHL může být v ohrožení. Jágr na videu působil tajemně, k čemuž přispěla i vizáž v černých brýlích… Myslel to vážně, nebo chce své hokejové fanoušky pořádně navnadit? O tom, kde bude jednačtyřicetiletý útočník v příští sezóně působit, se kromě tuzemska hojně spekuluje také v zámoří. A dost možná se schyluje k senzaci, spousta hokejových nadšenců totiž vidí reálně Jágrův návrat do Pittsburghu Penguins!

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jaromír Jágr stále netuší, jaký dres bude nostit v příští sezóně.

Článek

„Co se týká mojí další práce tady v NHL, musím vám říct, že to vidím hodně černě," vzkázal Jágr prostřednictvím videa a zároveň slíbil, že další podrobnosti sdělí již dnes. Nejspíš se jednalo o další Jágrův šprým, ale na jasnou odpověď si ještě musíme počkat.

Je to definitivní konec české legendy v NHL, nebo Jágr pouze mlží? Fanoušci sdružující se na hokejovém serveru HFBoards si myslí, že český útočník ještě jednu sezónu v zámoří odehraje a pak se vrátí do KHL. A v souvislosti s Jágrem nejčastěji mluví o Pittsburghu a New Jersey.

„Jágr - Crosby - Dupuis. To by byl útok!" rozplývá se fanoušek pod přezdívkou Sidney Crosby. „Vsadím se, že Jágr bude v nadcházející sezóně hrát za Tučňáky. Vůbec bych se tomu nedivil a myslím, že to dává smysl," uvedl příznivec Flamesfan102.

Právě v dresu Pittsburghu Jágr nastartoval v roce 1990 svou zámořskou kariéru a s Penguins sbíral jeden úspěch za druhým. „Černá je černá. Jágr se vrátí k nám," dodává další příznivec Tučňáků.

Klapne spolupráce s Eliášem?

Jenže Pittsburgh má v současné době pod smlouvou 21 hráčů včetně brankáře Tomáše Vokouna a platový strop klubu je naplněn. Penguins by se tak museli nejprve některého hokejisty zbavit a poté Jágra angažovat, což se jeví jako nepravděpodobné.

Příznivci, odkazující se na Jágrovo video v černých brýlích, začali okamžitě shánět náhradní alternativy. „V New Jersey by si zahrál s Eliášem, a to by Jágrovi určitě nevadilo," shodují se v zámoří. Dalšími alternativami údajně mohou být týmy Anaheimu, Los Angeles, San Jose, ale také Phoenix nebo obhájce trofeje Chicago.

Kladenský odchovanec odehrál poslední zápas v NHL 25. června, kdy se v barvách Bruins neúspěšně snažil zvrátit finálovou sérii play off s Chicagem. Medvědi Jágrovi novou smlouvu nenabídli, přesto to vypadalo, že jeho nová štace v NHL je pouze otázkou času. Jenže to se doposud nestalo.

Reklama

Související témata: