Hlavní obsah

Oslavy trochu upadají, ale se Stanley Cupem si to ještě užiju, slibuje Frolík

Kravaře

Ostříhal se, ale pár delších vousů na bradě, možná jako vzpomínku na triumfální tažení Jestřábů z Chicaga za Stanley Cupem, si Michael Frolík ještě nechal. Od čtvrtečního rána také ví, že slavná trofej za ním do Česka dorazí 6. srpna. Slavit ji ale bude s rodinou a fanoušky už jako nová posila Winnipegu.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Michael Frolík se Stanley Cupem

Článek

Nejste už z těch oslav přece jen unavený?

Největší byly v Chicagu pár dní po vítězství, v Čechách to ale bylo taky trošku hektické. Možná ještě nějaké akce přijdou, už to ale upadá. Snažím se odpočívat a za chvilku se budu připravovat na novou sezónu.

Až za vámi přiletí trofej, tak ale nějaká party asi ještě se bude, nebo ne?

Já se zrovna dozvěděl, že přiletěl Michal Rozsíval. Od té doby, co jsme vyhráli, jsme spolu nemluvili a užívali si dovolenou. Takže mu zavolám a nějak se domluvíme, jestli by třeba na chvíli nepřijel na Kladno a já za ním na pár hodin do Vlašimi.

Výlet na Slovensko za vašimi ex-spoluhráči Hossou a Handzušem v plánu nemáte?

Trochu jsme v Chicagu plánovali, že bychom to mohli dát dohromady a vidět se všichni, že se to nemusí opakovat. Když budou kluci chtít, tak přijedeme.

A co Chomutov, kde jste začínal sezónu, tam pohár nedovezete?

Musím to promyslet. V tom nabitém programu bude asi hodně těžké to tam dovést. Uvidíme. Hlavně bych chtěl ale pohár ukázat rodině a známým u nás na zahradě. Snad bude hezky a užijeme si to.

Nezkazil vám trochu vítěznou atmosféru trejd do Winnipegu?

Určitě jsem to nečekal. Bylo to pro mě trošku překvapení, ale věděl jsem, že se kvůli platovému stropu musí klub nějakých hráčů zbavit a vyšlo to na mě. Bylo to v Chicagu super, měl jsem to tam rád - město, tým. Čas na ledě jsem ale neměl tak velký a třeba si teď zahraju trošku víc. Je to prostě hokej, stává se to. Ale na Winnipeg už se těším.

Gólman Winnipegu Ondřej Pavelec se zase určitě těší na vás.

On měl smůlu, že v týmu neměl Čecha ani moc Evropanů. Známe se od malička, vždycky jsme si říkali, jak by bylo super, kdybychom si mohli zahrát spolu a to se teď stalo. Doufám, že si to užijeme a budeme mít úspěšnou sezónu.

Už jste stačil něco z Chicaga do Kanady přestěhovat?

Všechno jsem nechal v bytě. Okolo 10. srpna jedu trénovat do Montrealu jako každý rok s partou kamarádů. Pak zmizím na víkend do Chicaga zabalit a vyklidit byt a přemístit se do Winnipegu.

Jak si zvykáte na zvýšený zájem bulváru poté, co se provalilo, že vaší přítelkyní je modelka a moderátorka Diana Kobzanová?

Z Chicaga, kde je hokej opravdu hodně sledovaný a novináři jsou všude, jsem si na velký zájem za ty roky zvyknul. Není to nic hrozného, co by se nedalo vydržet, je to docela příjemné a nevadí mi to.

Reklama