Hlavní obsah

NHL nezveřejní rozpis nové sezóny dokud se nerozhodne o olympiádě

Vedení zámořské NHL zveřejní rozpis nové sezóny kanadsko-americké soutěže až poté, co se definitivně rozhodne o tom, zda se hráči z nejlepší ligy světa představí na únorových olympijských hrách v Soči. Podle původních plánů měl být program sezóny 2013/14 představen ve středu, což se ale nestalo.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Marián Hossa (vlevo) bojuje s Jágrem o puk v průběhu třetí třetiny pátého finálového zápasu.

Článek

"V tuto chvíli neexistuje finální dohoda o olympijské účasti. A pokud dohoda nebude, bylo by zveřejnění rozpisu základní části sezóny 2013/2014 předčasné," uvedl zástupce komisaře soutěže Bill Daly pro web nhl.com. "Doufám ale, že k rozhodnutí dojde v nejbližší době," řekl Daly optimisticky.

O podmínkách startu hráčů z NHL v Soči se jedná již řadu měsíců. Schůzka zástupců všech stran - Mezinárodní hokejové federace, Mezinárodního olympijského výboru, NHL a hráčské asociace NHLPA - se uskutečnila i na letošním mistrovství světa ve Stockholmu. Po ní bylo oznámeno, že přestávka v NHL by měla trvat sedmnáct dní.

Čekají na kompenzaci

K definitivní dohodě a podpisu smluv však nedošlo ani po dalších schůzkách, které se konaly v New Yorku. Naposledy se na začátku července strany podle agentury Reuters rozešly s tím, že NHL chce od MOV určitou kompenzaci za přerušení soutěže a uvolnění hráčů.

Zároveň by zástupci soutěže rádi získali postavení významného partnera a profitovali na olympijské značce. Stoprocentní shoda také nebyla v zajištění cest hokejistů, pojištění a ubytování pro rodiny hráčů a majitelů zámořských klubů v Soči. Údajně se také řeší otázky zajištění bezpečnosti v dějišti her.

Reklama

Související témata: