Hlavní obsah

Jágr údajně míří za Eliášem do New Jersey. Smlouvu by měl podepsat v nejbližších hodinách

New York
Aktualizováno

Český hokejový útočník Jaromír Jágr bude v nové sezóně NHL zřejmě oblékat dres New Jersey. Legendární křídelník by měl v nejbližších hodinách uzavřít s Devils kontrakt. Informovala o tom v sobotu TV Nova.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Bostonu.

Článek

Pokud by se zpráva potvrdila, stal by se jednačtyřicetiletý forvard spoluhráčem Patrika Eliáše, Marka Židlického a Rostislava Olesze. V zámořské soutěži by od svého návratu z Omsku v roce 2011 hájil barvy už čtvrtého klubu. Po ročním působení ve Philadelphii hrál v uplynulém ročníku po výluce za Dallas a v dubnu přestoupil do Bostonu, s kterým se probojoval až do finále Stanleyova poháru.

Medvědi mu ale po skončení play off novou smlouvu nenabídli. Spekulovalo se o zájmu Caroliny či Montrealu. S žádným klubem se však hvězdný útočník na spolupráci nedomluvil.

V úterý zanechal Jágr příznivcům na svém facebookovém profilu skeptickou zprávu. „Co se týká mojí další práce tady v NHL, musím vám říct, že to vidím hodně černě," vzkázal nejproduktivnější Evropan v historii kanadsko-americké soutěže prostřednictvím videa a zároveň ukázal na černé brýle, které měl v době příspěvku na očích.

Černou budoucností ovšem nemínil konec kariéry v NHL, nýbrž jediné: odchod do "pekla" za Ďábly z New Jersey!

Celek z Newarku hledá v současné době náhradu za ruského ostrostřelce Ilju Kovalčuka. Dvojnásobný světový šampión se nedávno rozhodl ukončit angažmá v NHL a působit v Kontinentální hokejové lize. Na čtyřleté smlouvě se dohodl s Petrohradem.

Reklama