Hlavní obsah

V Soči chci být tahounem, ale určitě skousnu každou roli, tvrdí Krejčí

Marek BurkertPrávo

Dvakrát byl nejproduktivnějším hráčem play off NHL, ale druhý Stanley Cup kariéry proklouzl Davidovi Krejčímu mezi prsty. Nejlepší český hráč minulé sezóny po prohraném finále na pár týdnů vypustil hokej z hlavy, ale teď už jeho myšlenky směřují k další sezóně, v níž sehraje roli olympiáda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník David Krejčí si prohlíží Zlatou hokejku.

Článek

Budete nejspíš na vrcholu sil. Cítíte, že Soči může být vaším životním turnajem?

Bude mi sedmadvacet, na té další jednatřicet, tak doufám, že budu mít ještě šanci se o to taky porvat. Jestli si mě trenér vybere, tak bych chtěl být jedním z tahounů. Když mi kouč tu roli nedá, tak bohužel, ale turnaj je strašně krátký a budu to muset skousnout a dělat všechno pro tým, aby byla pohoda. Když budu mít medaili, tak za pár let už nikdo nebude vědět, jestli jsem hrál v první lajně, nebo tam byl jako náhradník.

Boston po porážce ve finále trochu obměnil tým, co jste na to říkal?

Cítím, že to bude trošku nové mužstvo. Jarda Jágr tam byl jen chvilku, ale je to velké jméno a osobnost. Horton s námi vyhrál Stanley Cup, to samé Ference, asistent kapitána, který se staral i o srandu. Věděl, co má říct, když se prohrálo i vyhrálo. Budou chybět nejen na ledě, ale hlavně v kabině.

A jak vidíte posily?

Iginla je starší hráč, ale super. Eriksson je ve stejném věku jako já, v NHL má něco odehráno. Každý přinese něco svého.

Boston si vždycky potrpěl na chemii útoků. Neutrpí sehranost, když z vaší elitní řady odešel právě Horton?

Čekám, že budu hrát zase s Lucicem. Věřím, že trenér v nás bude mít důvěru. Ne že bych očekával, že budeme mít špatný začátek, ale ať se stane cokoliv, snad nás podrží jako před dvěma lety, kdy jsme po zisku Stanley Cupu začali dost zle.

Dal jste se po play off už fyzicky do kupy?

Potlučený jsem byl, ale teď se cítím v pohodě. Příští týden začnu konečně naplno trénovat, už se docela těším, protože ta česká jídla... Samozřejmě pivo taky chutná. To už musím úplně vypustit.

Váš bratr se nedávno ženil, co vaše svatba, už máte datum?

Příští léto to asi na sto procent uděláme, ale ještě nemáme přesný termín. Záleží na přítelkyni, ale bráchova svatba se jí líbila. Bude taky záležet na její rodině. Rád bych, aby to proběhlo u nás ve Šternberku, ale ještě nic naplánováno není.

V budoucnu byste rád žil v Česku, nebo za mořem?

Přítelkyně by překousla asi všechno, kdybych tam byl s ní. Ale mně se v Americe strašně líbí. I pro děti je tam větší příležitost něco ze sebe udělat než tady v Česku. To není o hokeji, to je o životě.

Reklama

Související témata: