Hlavní obsah

Do Jágrovy party jsem nikdy nepatřil, ale nějak se domluvíme, věří Eliáš

Při vítězném tažení českých hokejistů pod vedením Jaromíra Jágra na olympiádě v Naganu chyběl. Teď si spolu zahrají v dresu New Jersey. Ikona Ďáblů Patrik Eliáš se netají tím, že do Jágrovy party nikdy nepatřil, ale zároveň věří, že se s osmašedesátkou, která v pondělí s klubem podepsala roční smlouvu, nějak domluví. Eliáš to řekl v rozhovoru pro deník Sport.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Patrik Eliáš a Jaromír Jágr si spolu zahráli jen v reprezentaci. Teď to bude jiné.

Článek

"Mužstvo z Jágrových schopností určitě vytěží," říká zkušený český reprezentant. Jágr by podle Eliáše mohl nastoupit i v jeho útoku. "Možné jsou jen dvě varianty. Buďto bude Jarda hrát s centrem Travisem Zajacem, anebo se mnou," říká Eliáš, který už za Devils hraje úctyhodných osmnáct let.

Na Jágrovi si cení především jeho hokejové myšlení a zkušenosti. "Pravda, už není nejrychlejší, ale jeho práce s pukem a umění navázat na sebe protihráče je stále famózní," tvrdí Eliáš.

"A že jsem nepatřil k jeho nejvěrnějším? To nevadí. V kabině si vedle sebe určitě sedneme," říká se smíchem Eliáš a dodává: "Já umím vyjít s každým a jsem si jistý, že s Jardou uděláme maximum pro to, aby to v týmu klapalo."

Reklama

Související témata: