Hlavní obsah

Devils nemohli s Jágrem šlápnout vedle. Chtěl by ho každý, soudí fanoušci v zámoří

Praha

Že je Jaromír Jágr ve svých jednačtyřiceti letech moc pomalý, na NHL už nemá a New Jersey jeho angažováním šláplo vedle? Drtivá většina zámořských fanoušků, kteří na serveru tsn.ca komentovali dohodu Ďáblů s legendární 68, si to rozhodně nemyslí. V diskuzi se do dnešního poledne shromáždilo přes 200 příspěvků a nejvíce „liků“, tedy souhlasných názorů, měly texty o stále obrovském přínosu českého útočníka pro kterékoli mužstvo.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr bude v příští sezóně spoluhráčem dalšího veterána, brankáře Martina Brodeura (vpravo).

Článek

„Vůbec nezáleží na tom, jak starý Jágr je, každý hokejový fanda by byl rád, kdyby měl možnost vidět ho hrát ve svém oblíbeném týmu. Mohl by překonat kamaráda Maria Lemieuxe na sedmém místě historického bodování," připomíná diskutující s přezdívkou alexb99, že Jágr v základní části NHL dohromady posbíral 1688 kanadských bodů a na svého mentora z úvodu své zámořské kariéry v Pittsburghu ztrácí 35 bodů.

„Řekněte mi jeden jediný tým, který by Jágra nechtěl, kdyby na něj měl peníze. Odpověď je: žádný takový není," přidal se shadow 17. „Ve svých jednačtyřiceti letech je pořád lepší než zhruba 600 hráčů, kteří působí v NHL," doplnil cheemo85.

A hokejoví příznivci českému útočníkovi nevyčítají ani to, že za poslední tři roky oblékne v NHL dres už čtvrtého týmu. „Fakt miluju ty nesnášenlivce, kteří mluví o (Jágrově) neloajalitě. Ke komu přesně má být loajální? Nikomu nic nedluží. Budoucí člen Síně slávy prostě chce dál hrát, vydělat nějaké prachy, a jestliže znovu vyhraje pohár, bude to jen dodatečný bonus," napsal uživatel dirtyburger a od ostatních čtenářů se mu dostalo nejvíc souhlasů.

Metropolitní divize? Měla by se jmenovat Jágrova

Zámořští fanoušci jsou přesvědčení, že spojení Jágra s Devils bude výhrou pro obě strany. „Možná už mu není 26, ale stále toho může mužstvu nabídnout tunu, což v minulé sezóně i v play off dokázal. New Jersey nemohlo s Jágrem šlápnout vedle. V nejhorším případě jej na konci přestupního období vymění za právo výběru v draftu," napsal uživatel hkynite, a narážel tak na uplynulý ročník, kdy Dallas poslal českého útočníka do Bostonu, když se šance Stars na proklouznutí do play off přiblížily nule.

„Pro ty z vás, kteří se s oblibou navážíte do Jágra, tak si prozkoumejte statistiky každého týmu. Zjistíte, že Jágr dal (v minulé sezóně) ve 41 letech víc gólů než 90% ostatních hokejistů NHL. Spousta týmů neměla v loňské sezóně střelce, který by dal alespoň patnáct branek. A samozřejmě byli všichni mladší. Zakončit základní část se 35 body ze 45 zápasů je pořád lepší než 75% ligy," uvedl uživatel captkmr, že Jágr skončil v bodování základní části uplynulé sezóny v elitní padesátce.

Kladenský odchovanec by měl jednoletý kontrakt podepsat dnes, a Devils se tak stanou již jeho sedmým klubem v NHL. „Metropolitní divizi by měli přejmenovat na Jágrovu divizi," naráží uživatel ovechking na fakt, že Jágr v minulosti oblékal dres Rangers, Philadelphie, Washingtonu i Pittsburghu, tedy týmů, které všechny jsou v nově vzniklé divizi pro příští sezónu.

Reklama

Související témata: