Hlavní obsah

Židlický k Jágrově angažmá v New Jersey: Každý Čech navíc je fajn, zvlášť, když je z Kladna

Praha

Marek Židlický s Patrikem Eliášem věří, že hokejová hvězda Jaromír Jágr nebude mít se začleněním do kádru New Jersey potíže. Oba se těší, že bude přínosem pro ofenzívu Ďáblů a navíc parťákem do kabiny, navíc z Kladna, kde oba hokejově vyrůstali, byť Eliáš je odchovancem Třebíče.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Židlický (vlevo) v dresu Kladna během výluky v NHL bojuje o puk s Petrem Pohlem z Karlových Varů

Článek

"Jsme rádi, pro mě to je rozhodně výborná zpráva," řekl v rozhovoru s ČTK Židlický, jenž si plnými doušky vychutnával souhru s Jágrem v dresu extraligového Kladna během výluky v NHL zkraje minulého ročníku. "Každý Čech je perfektní, navíc z Kladna... A navíc ještě, když jde o Jardu," dodal Židlický s úsměvem.

O příchodu k Devils s ním prý ale Jágr nemluvil. "Vůbec. Rozhodl se sám a určitě si vybral, co cítí, že je pro něho nejlepší. Co rozhodlo? To musí říct on sám, když si Jersey vybral. Ale jestliže mu to všechno vyhovuje, jedině dobře pro něj i pro celý tým," podotkl Židlický.

Eliáš patří spolu s brankářem Martinem Brodeurem k ikonám klubu, s nímž spojil celou svou kariéru v NHL. Na začátku července podepsal novou tříletou smlouvu na 16,5 miliónu dolarů a dres Devils obléká už od roku 1995. Věří, že Jágr do týmu, který svou hru staví především na defenzívě, zapadne a pomůže mu ve zvýšení produktivity útoku.

Číslo Jágr asi měnit nebude

V New Jersey se drží pevná disciplína nejen na ledě, ale i co se týká vzhledu či vystupování hráčů. Dohlíží se na to, jak jsou hráči ostříhaní a oholení. "Já už to nepokouším, nemám to zapotřebí. Někteří mladí kluci, když jsou zarostlejší, tak schytají ošklivý pohled. Nebo jim manažer řekne, že už je čas se ostříhat. Máme to tak dané, krátké vlasy a žádné strniště. Bez výjimek, aby byla soudržnost," doplnil Eliáš.

"Tam se musí přizpůsobit každý," zdůraznil Židlický. "Ale co vím, tak Jarda měl dva mítinky s (generálním manažerem) Louem Lamoriellem, takže moc dobře ví, do čeho v tomhle ohledu jde. Ale je normální, že každý hráč, který přijde do nového týmu, tak se musí přizpůsobit," podotkl Židlický.

Jágrovo slavné číslo 68 nebude podle Eliáše překážkou, přestože v New Jersey se drží pořadí čísel jen okolo třicítky. Výjimky měli v minulosti jen Doug Gilmour (93) a Alexandr Mogilnyj (89). "To už ale byli hráči zralí do Síně slávy, z toho důvodu jim Lou udělil výjimku. Teď určitě taky nebude problém," dodal Eliáš.

Nad souhrou a vazbami českých hráčů s výhledem pro olympiádu v Soči Židlický zatím nepřemýšlí. "Je to hodně daleko. Jarda bývá hodně na přesilovkách, mohlo by to jít, ale nejdřív to musí klapat v klubu, pak teprve můžeme přemýšlet nad tématem olympiáda," uzavřel Židlický.

Je New Jersey pro Jaromíra Jágra správná volba?
Ano
90,6 %
Ne
9,4 %
Celkem hlasovalo 4077 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články