Hlavní obsah

Hull: Začít hrát by bylo směšné

Ani po jednáních, která proběhla minulý týden, stále není jasné, jakým způsobem bude vyřešen osud hokejové NHL. Vedení soutěže chce "udržet komunikaci otevřenou", návrhy na rozpletení situace ale nejsou. Veterán zámořské ligy Brett Hull má ve věci jasno: zničenou sezónu nestartovat, účinně jednat a začít na podzim s čistým štítem.

Foto: www.hollandsentinel.com

Brett Hull

Článek

Podle Hulla, jenž loni v srpnu oslavil 40. narozeniny, už není možné začít zkrácenou základní část. "Bylo by to směšné. Obě strany zašly pěkně daleko a svedly tvrdé boje o to, jak se vypořádat se situací. Soutěž díky tomu utrpěla nenapravitelné škody. Podle mého by se měl letošní ročník spláchnout a NHL by měla odstartovat až příští sezónu," prohlásil Hull v rozhovoru pro kanadskou televizi TSN.

:. ANKETA
Odehraje se letošní ročník NHL alespoň ve zkrácené podobě? Hlasujte v anketě na konci článku.

Podle jednoho z nejlepších střelců zámořské ligy by se nemělo s rozhodnutím otálet. "Vyhlásit zrušení letošního ročníku, dojednat nové znění kolektivní smlouvy, tak aby týmy měly dost času na přípravu zaměstnanců, permanentek či mediálního zázemí. Zachránit alespoň to, co se dá," je přesvědčen Hull.

Hull po loňské sezóně odešel z Detroitu a upsal se na dva roky Phoenixu. Sešel se tak opět v jednom klubu s legendárním Waynem Gretzkym, s nímž kdysi hrával v jedné řadě v St. Louis. 'Great One' se jako spolumajitel Phoenixu s Hullovým názorem neztotožnil. "Brett patří k mým nejbližším přátelům. Respektuji jeho názor, i když osobně jsem pro začátek zkrácené sezóny," reagoval Gretzky.

V jednom se ale oba slavní hokejisté shodli. "Ať už všechno dopadne jakkoli, stejně jsme prohráli všichni. Hráči, majitelé, vedení a především fanoušci. Musíme stávající problém vyřešit. Neptejte se mě ale jak, cestu ven bohužel neznám," poznamenal smutně Gretzky.

Reklama