Hlavní obsah

Jsi lepší než LeBron James a Kobe Bryant, píšou hokejistovi Jordánovi popletení Američané

Praha

Ráno se probudí, koukne na Twitter a od fanoušků si přečte vzkazy, že je nejlepší basketbalista všech dob. Lepší než LeBron James, lepší než Kobe Bryant, prostě jedinečný. Hokejový obránce Michal Jordán už si zvykl, že v Americe si se dvěma rozdíly ve jméně, které ho odlišují od sportovní superstar, nikdo moc hlavu neláme.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Hokejista Michal Jordán

Článek

„Po mém prvním zápase v NHL jsme seděli v restauraci a najednou na ESPN naskočily fotky Michaela Jordana a moje. Bylo tam srovnání, kolik odehrál zápasů, kolik měl bodů. Tak tomu jsme se s klukama fakt hodně zasmáli," vykládal třiadvacetiletý bek.

V uplynulé sezóně si odchovanec Zlína pětkrát zahrál nejlepší ligu světa v dresu Caroliny. Zbytek ale strávil na farmě v Charlotte, kde se jeho Checkers dělí o halu s klubem NBA Bobcats. Jeho vlastníkem není nikdo jiný než slavný Michael Jordan. „Párkrát jsem ho tam potkal v útrobách stadiónu, takže to mám pořád na talíři. Chybí už jen, abych nosil číslo 23 jako on. Takový cirkus z toho ale dělat nechci, i když to je opravdu hodně srandovní."

Udělal jsi pro sport hodně, četl

Jordána však podobnost jména se šestinásobným vítězem NBA stále pronásleduje. „Jednou přišla obálka, otevřel jsem to a byl tam dopis, kde psali, jak si mě váží jako člověka, že jsem udělal pro ten sport opravdu hodně. Tak jsem četl dál a dál, narůstalo mi sebevědomí, jenže jsem z toho vytáhl fotky a byl tam zase Michael Jordan. Sklopil jsem uši, předal to do vedlejší kanceláře a ti to snad dali k těm pravým rukám," povzdechl si.

I když si Jordán na sociálních sítích ke svému jménu přidal fotku v hokejovém dresu a českou vlaječku, zprávám od popletených fanoušků čelí neustále. „Já už nevím, co s tím, ale asi to těm lidem opravdu nedochází."

Přítrž by tomu mohly udělat snad jedině jeho mimořádné výkony, kterými se víc zapíše do obecného povědomí. „V další sezóně se chci prosadit mezi profesionály. Ale když mě dají na farmu, tak se podle toho zařídím," netají se zájmem pražského Lva.

Mezitím si může číst vzkazy, že je lepší než opora posledních vítězů NBA z Miami. „V hokeji možná i lepší budu, ačkoli nevím, jak je na tom LeBron s bruslením," pousmál se Jordán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články