Hlavní obsah

VIDEO: Jágr už maká na kladenském zimáku. Tradičně v noci a s oblíbenými „palačinkami“

Kladno

Teprve ve středu se vrátil ze zámoří domů a už na letišti hned sliboval, že se okamžitě vrhne do přípravy na ledě, aby byl na svou možná poslední sezónu v NHL připraven co nejlépe. A rozhodně to od Jaromíra Jágra nebyla jen prázdná slova. Už v noci na čtvrtek legendární 68 nazula brusle a v osamocení dřela na kladenském zimáku.

Jaromír Jágr zpět na kladenském ledě.

 
Článek

Jeho záliba v nočních trénincích je proslulá. Vždyť už když začínal minulou sezónu v Dallasu, vyžádal si od klubového vedení klíče od tréninkové haly, aby si mohl po nocích přidávat.

Všeobecně se čekalo, že Jágr se po návratu zapojí do přípravy hokejového Kladna, jehož je většinovým majitelem. Jenže když A tým Rytířů přicházel ve čtvrtek po deváté hodině ranní do kabiny, Jágr už byl pryč. Svou tréninkovou dávku již absolvoval v noci.

Jak dnes zveřejnil středočeský klub na svých oficiálních stránkách, Jágr rozhodně nezahálel. Místo puku mu sloužily „palačinky", tedy jak sám nazývá kilo a čtvrt těžké kovové závaží kruhovitého tvaru, které v přípravě využíval už v předešlých letech. Střílení s nimi je sice fyzicky velice náročné, o to snáz se ale pak prý cítí v ostrých zápasech při zakončení.

„Pamatuju roky, kdy jsem si dal týden dva pauzu a pak jsem dostal krizi v listopadu," vysvětloval Jágr, proč chce na led vyjet co nejdříve. „Máme 40 dní do kempu, udělám maximum, abych byl co nejlíp připravený. Možná to bude moje poslední sezóna. Takže chci, aby byla jedna z nejlepších."

Reklama