Hlavní obsah

Jágr se na Stanley Cup podívat nepřijde. Nebudu to klukům nabourávat, přiznal

Prostějov
Aktualizováno

Šéf České sportovní Miroslav Černošek se musel hodně snažit, ale nakonec uspěl. Jaromír Jágr na jeden den přerušil přípravu na další sezónu, aby přijel do Prostějova na slavnostní zahájení mistrovství světa tenisových týmů do 14 let. „Ale pak už zase jen trénink a trénink. Nechci mít v NHL ostudu,“ ujistil Jágr. Zkušený hokejista si nechá ujít i úterní oslavu Stanley Cupu v Kladně, kam trofej přiveze útočník Chicaga Michael Frolík.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Jaromír Jágr zahajuje MS družstev chlapců a dívek do 14 let.

Článek

Už jste se stačil srovnat s časovým posunem?

Ještě ne, ale musím říct, že mi to tak vlastně vyhovuje. Jsem zvyklý chodit si lehnout ve dvě, v půl třetí ráno a vstávání je daleko obtížnější. Protože se mi to ale ještě neotočilo, spánek mě donutí lehnout si v deset, jedenáct a vstávám v půl šesté. Říká se, že spánek před půlnocí je lepší než ten po ní. Opravdu mám daleko víc sil, než když si jdu lehnout o půl třetí.

Jste v plném tréninku, nebo se teprve rozjíždíte?

Po měsíční pauze, kdy jsem nebyl na ledě, je strašně těžké znovu trénovat. Už ale pomalu začínám. Výhodu mám v tom, že na Kladně na led mohu kdykoliv. Chodím s áčkem, s mladšími, občas i po nocích, když je volný led.

Kolikrát denně?

Podle toho, jak se cítím. Někdy třikrát, někdy jednou. Věřím ale, že únava brzy přestane být tak veliká, abych mohl na led co nejčastěji. Na něm je to přece jen lepší než v posilovně.

Zbude vám čas i na další, nehokejové aktivity?

Výjimku jsem udělal jen pro Prostějov, ale to mě Mirek Černošek musel hodně přemlouvat. Drtivou většinu času chci strávit tréninkem. Možná to bude moje poslední sezóna a já bych po letech v NHL nerad odcházel s ostudou nebo s tím, že jsem nehrál, jak jsem si představoval. Musím říct, že krátká doba na přípravu mě vystrašila. Proto žádné jiné aktivity.

Skutečně?

Času je fakt minimum. Chceš-li dělat práci stoprocentně a nejde jen o sport, musíš obětovat spoustu věcí. Tomu nemám problém se přizpůsobit. Nevěřím, že se narodil člověk, který by bez tréninku, bez práce něco dokázal. To, co nyní nestíhám, si vynahradím za rok, za dva.

Takže ani vašemu kladenskému klubu se nebudete nijak zvláště věnovat?

Klub je zaběhlý, do jeho chodu není třeba zasahovat. Vedení je kvalitní, trenéři taky, hráči jsou zkušenější než v minulosti. Já budu jen součástí tréninku.

Už jste avizoval, že měníte stravu. Máte speciální jídelníček?

Ani ne. Pro moje tělo by znamenal tak radikální změnu, že by to asi nevydrželo. Mou výhodou je, že jakákoliv, byť malinká změna k lepšímu, se na mně hned projeví. Ať se to zdá někomu neuvěřitelné, nikdy jsem nebral vitamíny, nekonzumoval doplňková jídla či nápoje. Pil jsem kolu, jedl bábovky, knedlíky, zkrátka co mě napadlo a pořád mi to slušně hrálo. Až teď nastal čas na menší změnu. Ale nic mimořádného. Jen jsem přestal pít kolu, ubral jsem sladkého, knedlíků a je to znát. Cítím se líp.

Takže žádný dietolog?

Ne, ne. Nemám speciální výživu jako Djokovič. Možná za dva roky, nebo za pět...

A co vám na to, že nechcete bábovky a knedlíky, říká vaše maminka?

S ní se o těchto věcech nebavím.

V úterý bude v Kladně k vidění Stanley Cup, který tam přivezou Frolík s Rozsívalem. Neuvažoval jste, že byste se tam přišel podívat?

Mám-li být upřímný, tak tuhle trofej jsem už viděl. Je to oslava těch dvou kluků, jejich den a oni by si ho měli užít. Nevidím důvod, proč bych jim to nabourával. Kdybych se tam objevil, asi by to nebylo rozumné. Navíc já na oslavy nejsem. Kdybych pohár vyhrál já, asi bych ani žádnou nepořádal. Prostě to nejsem já. Mladší hráči to vidí jinak. Přeji jim, ať si to užijí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články