Hlavní obsah

VIDEO: Slavný Stanley Cup je po dvou letech v Česku! Frolík jej ukázal fanouškům v Kladně

Kladno

Po dvou letech znovu zavítala do České republiky nejslavnější hokejová trofej na světě Stanley Cup. Tuzemští fanoušci můžou takřka metr vysokou a šestnáctikilogramovou stříbrnou trofej vidět díky Michaelu Frolíkovi s Michalem Rozsívalem, kteří na konci června pomohli svému Chicagu porazit ve finále NHL Boston.

Michael Frolík přivezl Stanley Cup do KladnaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Právě zásluhou Medvědů zavítal slavný grál do Čech naposledy v roce 2011, tehdy jej vítězové David Krejčí s Tomášem Kaberlem přijeli fanouškům ukázat do zámecké zahrady v Kladně. A stejné místo zvolil v úterý po poledni i Michael Frolík.

„Všechny vás zde vítám a jsem hrozně rád, že pohár můžu ukázat právě tady na Kladně. Děkuju, že jste přišli, moc si to užívám," přivítal zhruba pětistovku přítomných příznivců Frolík po 14. hodině, a když Stanley Cup pozvedl nad svou hlavu, spustil se ohlušující aplaus.

Stanley Cup v Česku pojedenácté
Tradice cestování Stanley Cupu za jeho vítězi začala v roce 1995. Do České republiky slavný grál jako první přivezl v roce 1999 gólman Roman Turek, který NHL vyhrál s Dallasem. Nejslavnější hokejový pohár zavítal do Čech i s letošním rokem celkem jedenáctkrát.

Útočník, kterého Chicago krátce po skončení uplynulé sezóny vyměnilo do Winnipegu, měl hned od rána pořádně našlapaný program. Dopoledne cesta na Letiště Václava Havla, kam byl pohár s mezipřistáním ve Vídni dovezen s bodyguardy ze zámoří. Následovala krátká zastávka v Kamenných Žehrovicích, kde kladenský odchovanec bydlí a pak už honem do zámecké zahrady za fanoušky.

Těch nakonec dorazilo zhruba pět stovek, první nadšenci se začali scházet již v poledne, tedy dvě hodiny před vypuknutím celé akce. Podpis vítěze Stanley Cupu a zvěčnění se u samotné trofeje má mezi hokejovými fanoušky velkou váhu.

Rozsíval představí pohár ve středu ve Vlašimi

„Frolík je hvězda. Když jsem se dočetl, že Stanley Cup přiveze na Kladno, hned jsem věděl, že u toho nebudu chybět," říkal jeden z přítomných a hned přesvědčoval ostatní, že se akce zúčastní i Jaromír Jágr, další kladenský odchovanec. „Dneska je přece 6.8.! A když dáte ta čísla dohromady, je to úplně jasné," připomínal číslo, které na dresu nosí hokejová legenda. Ať přidával i další argumenty mluvící pro Jágrovu přítomnost, od nové sezóny útočník New Jersey ale nakonec chyběl.

Po skončení autogramiády v zámecké zahradě se další část oslav přesouvá do Dělnického domu v Kamenných Žehrovicích, tedy Frolíkova bydliště. I tam mají fanoušci od 17 do 19 hodin možnost získat podpis pětadvacetiletého útočníka, akci doprovodí vystoupení skupiny The Beatles Revival. Tam už by měl dorazit i Michal Rozsíval, který Stanley Cup ukáže ve středu na zámku v rodné Vlašimi. Ve čtvrtek už pohár poputuje na Slovensko za Mariánem Hossou a Michalem Handzušem.

Frolík ještě na úterní večer naplánoval soukromou párty v Horním Bezděkově. „Noc bude náročná a asi i hodně dlouhá," věděl Frolík a náladu mu nezkazil ani fakt, že podle předpisů musí úderem půlnoci pohár odevzdat bodyguardům a nazpět jej dostane až ve středu ráno.

Reklama

Související témata: