Hlavní obsah

Frolík už vzal Stanley Cup do bazénu a přiznává: noc bude dlouhá a náročná!

Jan ŠkvorSport.cz

Konečně se dočkal, hokejový útočník Michael Frolík převzal dopoledne slavný Stanley Cup, který na konci června vybojoval s Chicagem. Fanouškům jej během hektického dne ukázal v Kladně, večer jej pak čeká soukromá párty s uzavřenou společností. „S pohárem už jsem byl i v bazénu a noc určitě bude náročná. Užijeme si to,“ hlásí forvard, jenž v nové sezóně bude v NHL nastupovat za Winnipeg.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český hokejista Michael Frolík oslavil 6. srpna v Kladně s fanoušky zisk Stanleyova poháru.

Článek
Fotogalerie

Michael Frolík přivezl Stanley Cup do Kladna

Jaké to je mít slavný Stanley Cup doma v Kladně?

Velký zážitek, jsem moc rád, že ho tady mám a můžu ho ukázat všem lidem na Kladně, kde jsem vyrůstal, i svým známým. Nastávají mi příjemné chvíle a zatím si je užívám. Doufám, že všechno klapne a bude to v pořádku.

Trofej jste si dopoledne převzal na Letišti Václava Havla, jak vše probíhalo?

Měl jsem docela kliku, protože jsem přijel na letiště, čekal asi jen pět minut, když bodyguardi zrovna s pohárem vyjeli. Prostě dobře načasovaný, navíc tam ani nebylo moc lidí, všechno v klidu. Jsem rád, že jsem se z letiště stihl na chvilku zastavit i doma, vyfotit se s rodinou a blízkými.

Proběhly v rodinném kruhu slzy dojetí, když jste pohár přivezl?

To největší dojímání přišlo hned po posledním zápase, na kterém rodiče byli. Tam nějaké slzy určitě padly. Teď už se spíš dostavila veliká radost. Je super mít to doma.

Program máte hodně našlapaný, hned dvě autogramiády pro fanoušky na dvou místech, oslava v rodinném klubu proběhne až večer. Není vám trochu líto, že se s trofejí nemůžete polaskat déle než vymezený jeden den?

Každý hráč by ho samozřejmě chtěl mít déle než dvacet čtyři hodin, ale taková jsou bohužel pravidla, nedá se s nimi nic dělat. Ale člověk si s pohárem může dělat, co chce.

Skutečně?

Nějaká pravidla určitě existují. Cestou z letiště jsem ve svém autě vezl jednoho bodyguarda a trošku jsme se bavili o tom, co se smí a nesmí. Ale už jsem byl na chvíli s pohárem i v bazénu! Ve vodě je to samozřejmě problém, protože se nesmí namočit. To by byl průser. Byl jsem proto opatrný a dával si pozor.

A další nařízení?

Moc jich není. Zvedat pohár nad hlavu můžu jenom já, ostatní se s ním smí jen fotografovat. Ale jinak se z něj klidně může pít šampaňské a myslím, že se pít bude. Jen u toho vždycky musím být já, nalévat do něj pití... Nebo být alespoň ve velké blízkosti.

Máte nějaký sen o tom, co zvláštního byste chtěl se Stanley Cupem udělat? Zdeno Chára z něj v minulosti jedl kaši, jiní do něj cpali své děti...

Je pravda, že jsme o tom docela hodně přemýšleli, ale těch věcí už bylo tolik, že vymyslet něco nového je hrozně těžký. Ale pohár budu mít ještě ve středu ráno, tak třeba doma něco vymyslíme. Hlavně si to ale chceme užít a udělat si památky.

Očekáváte, že dnešní noc bude dlouhá?

Vypadá to, že spát asi nepůjdu. Ale pravidla jsou bohužel taková, že pohár vám o půlnoci vezmou a dají vám ho zpátky až ráno. Proto se s ním v noci moc blbnout nedá. I bez toho ale bude noc náročná, mám připravenou soukromou párty pro uzavřenou skupinku lidí na Horním Bezděkově, takže to asi bude dlouhý... Určitě si to užijeme.

Kdo všechno z vaší hokejové party se soukromé akce zúčastní?

Je tu jen Ondra Pavelec a Jirka Tlustý, ostatní kluci, včetně třeba Vorase (Jakuba Voráčka), jsou už v Americe.

Reklama

Související témata: