Hlavní obsah

Sobotní schůzka zrušení sezóny NHL nezvrátila

NEW YORK

Ani zapojení hokejových legend Wayna Gretzkého a Maria Lemieuxe zřejmě nezachrání tuto sezónu NHL. Zástupci zámořské soutěže a hráčské unie NHLPA usedli v sobotu opět k jednacímu stolu v New Yorku, po více než šestihodinové schůzce však není příliš naděje, že by se dalo zvrátit zrušení celého ročníku.

Článek

"Sezona skončila ve středu a je jasné, že po dnešku už nebude znovu vzkříšena. Je stoprocentně jisté, že nic už zrušení ročníku 2004/2005 nezvrátí," shrnul výsledek další neúspěšné schůzky jeden z členů vedení NHLPA Ted Saskin.

Komisionář NHL Gary Bettman oficiálně odvolal sezónu ve středu, s tím se však nechtěli někteří ze zástupců obou stran smířit. Podle spekulací zámořských médií nebylo vyloučeno, že se NHL s NHLPA dohodne na kompromisním platovém stropu ve výši 45 miliónů dolarů. "Nevím, kde se tahle myšlenka vzala. Rozhodně nepřišla od nás, takže jsme mysleli, že to navrhnou zástupci unie. To se však nestalo," řekl po sobotní schůzce viceprezident soutěže Bill Daly.

Na přání hráčů se jednání nezúčastnil Bettman, NHLPA zase nevyužila služeb svého šéfa Boba Goodenowa. Oba však byli při pokusu oživit sezónu se svými vyslanci ve spojení. "Unie nenavrhla nic nového ani konkrétního. Bohužel jsem měl ve středu pravdu, když jsem řekl, že jsme od sebe mnohem dál, než to líčí média," uvedl Bettman v prohlášení.

Poslední návrh platového stropu, tedy sumy na mzdy hráčů pro tým, zněl ze strany NHL na 42,5 miliónu dolarů. Hokejisté zase trvali na částce 49 miliónů. Ani jedna ze stran však v sobotu své požadavky neupravila. "Když jsme viděli detaily té jejich poslední nabídky, zjistili jsme, že je to ještě horší, než jsme mysleli," řekl viceprezident NHLPA Vincent Damphousse.

Gretzky: Schůzka byla pozitivní

Gretzky s Lemieuxem, kteří vzhledem ke svým majetkovým podílům ve Phoenixu a Pittsburghu hájili na jednání barvy vlastníků klubů, však zachovali diplomatický optimismus. "Možná to zní hloupě, ale ta schůzka byla docela pozitivní," uvedl Gretzky.

Podle něj je ještě stále alespoň malá šance zachránit tuto sezonu NHL, zámořská média však spíše naznačují, že se hraje o osud ročníku 2005/2006 a také letošního vstupního draftu. Ten se má konat v červnu, a proto by k dohodě o nové kolektivní smlouvě mělo dojít alespoň do května, tvrdí kanadská televizní stanice TSN.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články