Hlavní obsah

Hokejista Michálek v létě nemusel na další operaci, už je stoprocentně fit

Ottawa

Hokejový útočník Milan Michálek je připraven na start nové sezóny. Osmadvacetiletý český reprezentant měl v předešlém zkráceném ročníku NHL problémy s kolenem a musel vynechat řadu zápasů, před středečním začátkem přípravného kempu Ottawy je však podle svých slov stoprocentně fit.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Milan Michálek (vlevo) v dresu Budějovic.

Článek

Michálek se nakonec rozhodl nepodstoupit v létě další operaci kolena, po ní by totiž byl mimo hru čtyři až šest měsíců. Místo toho absolvoval v Německu speciální 'biologickou' léčbu, kterou využívají někteří zámořští basketbalisté a baseballisté. Doktor Peter Wehling mu do kolena přidával krevní plazmu.

"Bylo to dobré. Léčbu jsem podstoupil hned po sezóně a od té doby jsem se každý den cítil lépe a lépe. Jsem stoprocentně fit," řekl Michálek novinářům v pondělí, kdy poprvé trénoval v Ottawě. Podobný krok v minulosti udělali například Kobe Bryant nebo Alex Rodriguez.

Hra o novou smlouvu

"V létě jsem tvrdě trénoval. Kdybych šel na operaci, čekala by mě dlouhá pauza. Proto jsem se rozhodl jít touto cestou," vysvětlil Michálek, který se poslední měsíc připravoval s dalšími hráči v Montrealu.

Odchovanec jindřichohradeckého hokeje si dobře uvědomuje, že jej čeká náročná a důležitá sezóna. Hraje totiž i o novou smlouvu, stávající šestiletý kontrakt mu končí.

"Snažím se nevytvářet si na sebe velký tlak. Chci pomoct týmu a hrát dobře. Pokud se bude dařit týmu, bude se dařit i mně. Hlavní je, abych byl zdravý," řekl Michálek, jehož zdravotní problémy provázely v posledních sezonách pravidelně.

Reklama

Související témata: