Hlavní obsah

Mistr světa a vítěz Stanley Cupu Tomáš Kaberle posílil Kladno. Nastoupí už proti Slavii

Aktualizováno

Hokejový obránce Tomáš Kaberle se stal novou posilou Rytířů Kladno. Pětatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005, který působil v uplynulé sezóně v Montrealu, ve čtvrtek stvrdí svůj návrat do mateřského klubu podpisem smlouvy a měl by se představit už v pátečním úvodním extraligovém utkání proti Slavii. Informují o tom webové stránky středočeského celku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Kaberle pózuje se Stanley Cupem.

Článek

O Kaberleho měly zájem v Kontinentální lize například Dinamo Minsk nebo Donbass Doněck, ale zkušený zadák dal přednost působení v mateřském klubu. V dresu Kladna se objevil už v uplynulé sezóně při výluce NHL, kdy nastoupil v deseti zápasech a připsal si šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Podle neoficiálních informací by součástí jeho smlouvy měla být klauzule, která mu v případě zájmu umožní odejít do NHL.

V Montrealu ve zkráceném ročníku kanadsko-americké soutěže sehrál Kaberle jen deset utkání a nasbíral tři přihrávky. V NHL je aktuálně nechráněným volným hráčem, protože Canadiens se jej v červnu rozhodli vyplatit ze smlouvy, kterou měl původně platnou ještě na rok s příjmem 4,5 miliónu dolarů.

Člen slavné hokejové rodiny, který nechybí v širší nominaci české reprezentace na olympijské hry v Soči, odehrál ve slavné zámořské soutěži za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal 984 utkání a připsal si 563 bodů za 87 gólů a 476 asistencí. Ve 102 duelech play off nasbíral 39 bodů za šest branek a 33 přihrávek.

Bronzový medailista z olympiády v Turíně a majitel stříbra ze světového šampionátu v Rize z roku 2006 odešel z Kladna do NHL v roce 1998. Zamířil do Toronta, které jej o dva roky dříve draftovalo v osmém kole jako 204. hráče v pořadí. V Torontu nyní také žije s rodinou. V dresu Kladna se od té doby také krátce objevil v ročníku 2001/02 a při výluce na celou sezónu 2004/05.

Reklama

Související témata: