Hlavní obsah

Mario Lemieux s mistrovstvím světa nepočítá

PITTSBURGH

Mario Lemieux se rozhodl raději vynechat letošní hokejové mistrovství světa v Rakousku. Majitele a hráče klubu Pittsburgh Penguins lákala vidina účasti na šampionátu, kde se díky výluce v NHL představí mnoho hvězd světového hokeje. Ale nakonec uznal, že by se před tak velkou akcí nestihl dostat do potřebné formy. Nicméně jeho rozhodnutí nemusí být definitivní.

Článek

"Nejsem si jistý, jestli je vhodné, aby na šampionát jeli hráči, kteří většinu roku nikde nehráli. Nebylo by to nejlepší řešení jak pro mě, tak pro kanadský národní tým. Tak to alespoň momentálně cítím," řekl doslova Lemieux v rozhovoru pro deník Pittsburgh Post-Gazette.

"Možná svoje rozhodnutí přehodnotím, ale bylo by velmi těžké dostat se do takové formy, abych mohl hrát s těmi nejlepšími hokejisty světa," pokračoval Lemieux, který se v minulých dnech společně s Waynem Gretzkym pokusil ještě osud této sezóny NHL zvrátit. Ale i jejich snaha byla marná.

Na mistrovství světa v Rakousku by měli díky výluce v kanadskoamerické NHL reprezentovat své země ti nejlepší hráči. Světový šampionát začne 30. dubna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články