Hlavní obsah

Frk, Nestrašil a Nedomlel byli posláni z Detroitu na farmu

Detroit

Trojice českých hokejistů, útočníci Martin Frk, Andrej Nestrašil a obránce Richard Nedomlel, opustila přípravný kemp Detroitu a bude působit na farmě v Grand Rapids v nižší AHL. Frk a Nedomlel v minulých třech sezónách hráli v zámořských juniorských soutěžích, Nestrašil působí na farmách Red Wings už dva roky.

Článek

Devatenáctiletého Frka draftoval Detroit loni v druhém kole jako 49. hráče v pořadí. Uplynulé tři sezóny strávil karlovarský odchovanec v juniorské QMJHL v celku Halifax Mooseheads. V soutěži nasbíral ve 152 zápasech 163 bodů za 73 branek a 90 asistencí. V 38 duelech play off přidal 18 tref a 28 přihrávek.

Letos dosáhl Frk s Halifaxem na prestižní Memorial Cup a s devíti body za pět branek a čtyři přihrávky ze čtyř utkání byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem turnaje.

Dvaadvacetiletý Nestrašil nastupoval poslední dva ročníky v Grand Rapids i v Toledu v ECHL. Odchovance pražské Slavie si vybrali Red Wings na draftu v roce 2009 v třetím kole jako 75. v pořadí. V AHL má za dva roky na kontě 50 utkání a deset bodů za šest gólů a čtyři asistence. Nastoupil i v jednom duelu play off a nebodoval.

O dva roky mladší Nedomlel, který rovněž hokejově vyrůstal v pražské Slavii, má za sebou tři roky v juniorské WHL v barvách Swift Current Broncos. Nasbíral tam ve 210 duelech 84 bodů za 17 gólů a 67 asistencí, v pěti utkáních play off zaznamenal jednu přihrávku. Detroit po něj sáhl v roce 2011 v šestém kole draftu na 175. pozici.

Reklama