Hlavní obsah

Netrénuje, nehraje. Jágr znejistil Ďábly z New Jersey

Newark

S novými spoluhráči neabsolvoval dosud ani jeden celý společný trénink a do přípravných zápasů nezasáhl. Nad prvními dny Jaromíra Jágra v New Jersey panují rozpaky. Kouč New Jersey DeBoer i tak věří, že český útočník stihne úvodní duel sezóny příští čtvrtek v Pittsburghu.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr ještě v dresu New Jersey v přípravě nenastoupil.

Článek

Stihne vůbec jednačtyřicetiletý hokejový útočník začátek nového ročníku NHL? Odpověď je krajně nejistá.

„Já osobně věřím, že to stihne, to je můj názor," nechal se slyšet kouč Devils Peter DeBoer. „Rád bych Jágra viděl v jednom nebo dvou přípravných zápasech, ale nejpodstatnější je, aby byl připraven na novou sezónu." Ta pro Ďábly začíná příští čtvrtek utkáním na ledě Pittsburghu.

Jágr přitom odstoupil po několika minutách už z prvního tréninku na přípravném kempu New Jersey. Oficiálním důvodem byla bolest v dolní části těla (pravděpodobně v tříslech). Hráč s číslem 68 si dal pár dnů pauzu a pak vyrazil na led alespoň individuálně.

K velkému zlepšení Jágrova zdravotního stavu ale nedošlo. S týmem neodcestoval k pondělní přípravě v Montrealu, jenže mezitím ani netrénoval se skupinou hráčů, kteří do Kanady neodletěli. Byl si jen krátce zabruslit, o své kondici však nic neprozradil.

V tuto chvíli už se zdají naprosto opodstatněné podmínky Jágrovy smlouvy v New Jersey. Devils mu vyplatí dvoumiliónový bonus ke smlouvě pouze v případě, že odehraje minimálně 45 zápasů nové sezóny NHL.

Mezitím se alespoň rýsuje nové složení prvního útoku Devils. S Patrikem Eliášem si totiž na ledě hodně rozumí Švýcar Damien Brunner, který hrál minulou sezónu za Detroit. V New Jersey je zatím sice pouze na zkoušku, ale dá se čekat, že od Ďáblů kontrakt získá. Zahraje si pak ve formaci s Jágrem?

Reklama

Související témata: