Hlavní obsah

Jágr už trénoval s Ďábly a ve čtvrtek chce hrát zápas. Zranění svaloval na let z Prahy

New Jersey

Start Jaromíra Jágra po boku nových spoluhráčů v New Jersey Devils v přípravě se blíží. V úterý si poprvé zatrénoval od svého zranění, které utrpěl hned na úvod předsezónního kempu. A už ve čtvrtek by rád nastoupil v dresu Ďáblů proti Philadelphii.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr naslouchá pokynům Petera DeBoera, kouče hokejistů New Jersey.

Článek

Jágr podle svých slov utrpěl svalové zranění v levé části zad a boku. Jeho příčinu přičítá dlouhému letu z Prahy na začátku září. Zdá se ale, že jeho zotavování probíhá dobře.

"Bylo mi jasné, že to není dobré, když se to stalo hned na prvním tréninku. Pravděpodobně to má co dočinění s dlouhým letem z České republiky do New Jersey. Trvá to přeci jen patnáct hodin, takže to není nic jednoduchého," vysvětlovala česká legenda zámořským novinářům.

Máme ještě osm dní

Kladenský forvard zároveň naznačil, že po středečním tréninku se rozhodne, zda nastoupí ke čtvrtečnímu duelu. Každopádně jen velmi nerad by přišel o úvod sezóny NHL.

"Máme pořád ještě osm dní. Tak doufám, že už se nic špatného nestane. Snad to dneska půjde lépe než včera," smál se.

Na ligovou premiéru v novém týmu, v němž dost možná uzavře zámořskou část své kariéry, chce být na sto procent připravený. "Chci být nejsilnější, jak jen to bude možné," dodala slavná "68".

Reklama

Související témata: