Hlavní obsah

Jágr pravděpodobně nenastoupí ani v generálce New Jersey

Newark

Hokejový útočník Jaromír Jágr pravděpodobně nenastoupí ani v dnešním posledním přípravném utkání New Jersey proti Philadelphii. Jednačtyřicetiletá česká hvězda se chce po téměř dvoutýdenní pauze kvůli svalovému zranění v oblasti levé kyčle a zad ještě lépe připravit v tréninku. Do sezóny vstoupí New Jersey ve čtvrtek 3. října na ledě Pittsburghu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr si na start v dresu Ďáblů ještě počká.

Článek

"Asi nebudu hrát, protože jsem ještě netrénoval se svými spoluhráči," řekl Jágr serveru nhl.com. Jágr odstoupil 12. září hned po deseti minutách úvodního tréninku v kempu Devils, v úterý poprvé během angažmá v New Jersey absolvoval plný trénink.

Bylo to ale jen se skupinkou čtrnácti hráčů, kteří nehráli v utkání na ledě Philadelphie. Při tréninku se proháněl po ledě s Adamem Henriquem a Michaelem Ryderem. Ve středu měli hráči New Jersey volno, které vyhlásil kouč Peter DeBoer po náročném programu minulých dnů. Individuálně na ledě trénovali jen Jágr a další útočník Andrej Loktionov.

"Dali jsme hráčům trošku pauzu, měli jsme v posledním týdnu náročný program. Hráli jsme tři zápasy za čtyři dny," řekl DeBoer deníku The Star-Ledger. Devils hráli v pondělí v Montrealu a v úterý na ledě Philadelphie.

O Jágrově čtvrtečním startu se podle kouče ještě rozhodne. "Uvidíme. Budeme se rozhodovat v den zápasu. V úterý absolvoval těžký trénink, to je výborné znamení," dodal DeBoer.

Reklama

Související témata: