Hlavní obsah

Jágr? Čím by asi tak mohl pomoct? Ďáblové budou patřit k nejhorším, předpovídají v zámoří

Praha

Do startu zámořské hokejové NHL už zbývá jen pár dnů a pozornost většiny českých fanoušků bude od prvních kol jistě poutat nové angažmá hvězdného veterána Jaromíra Jágra v New Jersey. Zástupy obdivovatelů slavné osmašedesátky jsou bezesporu plné optimismu, nicméně v zámoří se před sezónou Ďáblům ani Jágrovi příliš nevěří.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey Devils se radují z gólu. Užijí si radost i v blížící se sezóně NHL?

Článek

S velkým despektem s k ambicím New Jersey postavil ve svých prognózách například renomovaný americký magazín Sport Illustrated na svých internetových stránkách. Ve Východní konferenci přisoudil Ďáblům až předposlední místo. Hůře ohodnotil už jen Floridu, zatímco na čelo pořadí umístil kvarteto Pittsburgh, Boston, New York Rangers a Detroit.

„Devils dávali v celé NHL nejméně gólů i s Iljou Kovalčukem v sestavě. Teď, když se vyhlášený snajpr rozloučil s NHL a vrátil se do Ruska a David Clarkson se upsal Torontu, jsou ty zbytky, co tam zůstaly, dost bídný," píše Sport Illustrated.

„Vedle křídla Patrika Eliáše je nejproduktivnějším hráčem, z těch co v týmu zůstali, Travis Zajac s dvaceti body. Teď je tu jedenačtyřicetiletý Jaromír Jágr, jenž se v Bostonu netrefil ani jednou ve 22 zápasech play off, a má oživit ofenzivu. Ale čím? Geritolem?" pochybuje autor analýzy o přínosu české legendy, jejíž hodnotu přirovnává k výživovému doplňku.

Co může nabídnout?

Velká očekávání směrem ke kladenskému velikánovi nemá před sezónou ani komentátor Dan Di Sciullo z kanadské televizní stanice TSN. „New Jersey skončilo v poslední sezóně na 22. místě, a tak teď bude od nových posil Jaromíra Jágra a Michaela Rydera potřebovat, aby napodobili své nejproduktivnější roky," předvídá.

„Jágr si po návratu do NHL na sklonku kariéry užívá své obrození, ale vzhledem k jeho 41 rokům je fér se ptát, co může budoucí člen Síně slávy nabídnout. Poslední dvě sezóny bojoval s nepříjemnými zraněními a svalové potíže mu znemožnily účast v předsezónním kempu, což jeho status pro začátek sezóny činí značně pochybným," dodal komentátor TSN.

Jágr nenastoupil ani k jednomu přípravnému utkání Devils. Hned na startu kempu si přivodil svalové zranění zad a boku, což přičítá dlouhému letu z Prahy. I když se spekulovalo o jeho možném startu v generálce proti Philadelphii, nakonec se na ledě neobjevil.

Reklama

Související témata: