Hlavní obsah

Hašek v zámoří hrozí, že ukončí kariéru

Hokejový brankář Dominik Hašek tvrdí, že pokud do září nebude podepsaná nová kolektivní smlouva mezi NHL a NHLPA, ukončí kariéru. Generální manažer týmu Ottawa Senators John Muckler tomu ale nevěří a neuvažuje o tom, že by již začal hledat nového muže mezi tyčemi. Čtyřicetiletý Hašek má v Ottawě platnou smlouvu.

Článek

"To, co Dominik řekl, neberu vážně, protože mu nevěřím. Vím totiž, jak strašně chce hrát a jak je z celé situace špatný. Jsem si stoprocentně jistý, že bude Dom v příští sezoně s námi, to mi vůbec nedělá starost," řekl listu Ottawa Sun John Muckler, jehož s Haškem pojí nadstandardní vztahy z dob společného působení v Buffalu. "Vím, že je v perfektní kondici a připravený hrát," dodal generální manažer klubu z kanadské metropole.

Věříte tomu, že Hašek letos ukončí kariéru?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Právě Muckler byl jedním z důvodů, proč se loni naganský hrdina dohodl po návratu do NHL na angažmá právě v mužstvu Senators. Kvůli výluce soutěže však ani jednou neoblékl dres svého nového zaměstnavatele a nechce už dál žít v nejistotě. Muckler však věří tomu, že NHL v příští sezóně začne, a uvedl, že nemá nejmenší důvod hledat nového brankáře.

Hašek strávil téměř celou sezónu v Ottawě, kde nejprve trénoval s místním týmem '67. Kvůli problémům s americkým pracovním vízem musel vzdát angažmá v soutěži East Coast League, téměř ostré zápasové zatížení tak absolvoval pouze při exhibičním turné výběru WorldStars. V lednu dostal nabídku z Magnitogorsku, protože však věřil v konec výluky, do Ruska neodešel.

Podle listu Ottawa Sun by se měl šestinásobný nejlepší brankář a dvojnásobný nejlepší hráč NHL brzy vrátit s celou rodinou do České republiky. Jestli natrvalo, o tom rozhodne až výsledek jednání o nové kolektivní smlouvě.

"Moc dobře mu rozumím. Je to hrdý muž a je naštvaný z toho, že nemůže hrát. Navíc nechce nechávat v nejistotě manželku a dvě děti, které chodí do školy. Vím ale, že to nevzdá. K hokeji se vrátí, o tom jsem přesvědčený," prohlásil Muckler.

Reklama