Hlavní obsah

Hejda o fantastickém startu Colorada: Všichni bojujeme a chceme se ukázat

Toronto

V úterý večer se střetly dva doposud neporažené týmy v letošním ročníku NHL. Toronto ale doma nestačilo na Colorado a svému soupeři podlehlo 1:2. V dresu Avalanche nastoupil také pětatřicetiletý obránce Jan Hejda a měl spolu s Erikem Johnsonem nejvíce času ze všech hostujících hráčů na ledě. Oba překročili limit 23 minut.

Foto: David A. Cleveland Jr., ČTK/AP

Obránce Colorada Avalanche Jan Hejda.

Článek

Jak je nepříjemné utkáni, když ještě v polovině zápasu svítí stav 0:0?

Dnešní NHL je velmi vyrovnaná a už jsme si na to zvykli. Důležitá je první branka, pak soupeř musí otevřít hru. Mužstvo, které vede, ji nesmí zavřít příliš brzy. My jsme to udělali až na posledních osm minut.

Co říkáte novému systému NHL?

V podstatě se mnoho nezměnilo. Musíme se snažit vyhrát každý zápas. Je nutné mít na konci sezóny 45 vyhraných zápasů, aby byla jistota play off. Není důležité, kde ty body získáte.

Přišel jste do NHL poměrně pozdě, nelitujete toho, že jste si tuto soutěž nezahrál dřív?

Občas o tom přemýšlím, ale hrál jsem českou i ruskou ligu. Kdyby se mne někdo zeptal, jestli bych to vyměnil za jiný začátek anebo jestli bych šel stejnou cestou, asi bych nejednal jinak, protože jsem spokojen s minulostí.

Jak vzpomínáte na období ve Slavii?

To byla krásná doba, kdy hokej byl zábavou a byla to pro mně srdeční záležitost a je to jediný klub v české lize, ke kterému mám vztah.

Po dnešku máte ze tří zápasů tři vítězství. Co na to říkáte?

Je začátek sezóny a všichni máme spoustu síly, máme nový tým, všichni se chtějí ukázat, všichni bojujeme, ale před dvěma roky jsme měli také vynikající začátek sezóny. Bohužel pak jsme se neumístili dobře. Je důležité, aby nám to vydrželo, co nejdéle.

Reklama

Související témata: