Hlavní obsah

Brankář Phoenixu skóroval pár setin vteřiny před koncem zápasu!

Phoenix/Praha
Aktualizováno

Unikátní kousek se povedl v hokejové NHL brankáři Phoenixu Mikeu Smithovi. V utkání proti Detroitu se totiž zapsal na střeleckou listinu! Těsně před koncem zápasu dal gól z vlastního brankoviště při power play Red Wings. Jeho branka navíc přišla pouhou desetinu vteřiny před koncem utkání. Podobným obohacením statistik se může chlubit jen pár jeho kolegů.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Gólman Phoenixu Mike Smith pečetil vítězství svého týmu gólem do prázdné branky jednu desetinu vteřiny před koncem utkání.

Článek

Úspěšné období z osobního i týmového hlediska nemohl Smith podtrhnout lépe. Phoenix nad silným Detroitem vedl v závěru 4:2 a do konce zbývalo jen málo. Pět vteřin před koncem se puk dostal k brankáři domácích, který kotouč ihned vystřelil a přesně trefil odkrytou klec na opačné straně kluziště.

V okamžiku, kdy puk míjel brankovou čáru, ukazovala časomíra jednu desetinu vteřiny do konce utkání. Rozhodčí se přesto nerozpakoval a gól uznal. Na ledě pak existoval jen jeden hráč...

Smith byl hrdinou vzdor tomu, že za stavu 0:2 po osmi minutách zápasu byl téměř zralý na střídání. Hráči Phoenixu se ale vzchopili. Do konce druhé třetiny snížili. V závěrečné části pak utkání otočili.

V historii NHL dalo gól 11 brankářů, Martin Brodeur z New Jersey má na kontě tři trefy, legendární Ron Hextall dvě.

Furch jediným extraligovým střelcem mezi brankáři

„Aby se to povedlo, musí do sebe všechno zapadnout. A taky čas musí začít ubíhat v pravou chvíli o něco pomaleji," smál se Smith. „Ale jsem hlavně rád za vítězství a výkon, jaký jsme předvedli. Gól, to už je jen takový bonus," dodal skromně jednatřicetiletý spoluhráč Rostislava Klesly, Zbyňka Michálka, Martina Hanzala a Radima Vrbaty.

V české extralize byla branka gólmanovi připsána jen jednou. V sezóně 2011/12 se v utkání play out mezi Slavií a Litvínovem mezi střelci objevil brankář Pražanů Dominik Furch. Gól mu ale byl připsán po „vlastňáku" soupeřů - Furch se předtím puku dotkl jako poslední slávista

Phoenix je po výhře nad Detroitem s 12 body na pátém místě Západní konference.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články