Hlavní obsah

Tvrďák Gudas se znovu popral. Odvetu si rozdal se slavným Iginlou

Tampa Bay

Radko Gudas, hokejový zadák Tampy Bay, kroutí v NHL teprve druhou sezónu, přesto viditelně nemá přehnaný respekt ani z mnohem slavnějších jmen. V sobotním duelu proti Bostonu se český bitkař pustil do pěstní potyčky s Jaromem Iginlou, kanadským olympijským vítězem. V sezóně již podruhé!

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Pěstní souboj mezi Radko Gudasem (vlevo) a Jaromem Iginlou.

Článek

Syn legendárního obránce Lea a veterán z útoku Bruins se porvali už v minulém duelu začátkem října poté, co si 23letý český mladík „dovolil" poslat o 13 let staršího borce s více než pěti stovkami nastřílených gólů na kontě na led bodyčekem. A tahal tehdy za kratší konec...

Nyní si účty vyřizovali znovu, na konci zápasu už za rozhodnutého stavu 5:0 pro hosty poté, co Iginla českého vousáče u mantinelu postrčil do zad. To Gudase nastartovalo! Oba ve více než půl minuty trvající svižné bitce prokázali, že jim tahle "disciplína" není cizí a rozdali několik řízných úderů, než do jejich pěstní výměny názorů vstoupili rozhodčí.

Výhru Bostonu zajistil už ve druhé minutě premiérovou trefou v novém ročníku David Krejčí. Vzhledem k tomu, že finský gólman Medvědů Tuukka Rask ani jednou neinkasoval, byl Krejčího gól nakonec vítězný.

Reklama