Hlavní obsah

Islanders získali z Buffala Vaneka za Moulsona

New York

Rakouský hokejový útočník s českými předky Thomas Vanek se stěhuje v NHL z Buffala do New Yorku Islanders. Sabres získali za svého ofenzivního lídra posledních let střelce Matta Moulsona a práva výběru v prvním kole draftu v roce 2014 a ve druhém kole o rok později. Oba hráči se mohou stát po této sezoně nechráněnými volnými hráči.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Thomas Vanek ještě v dresu Buffala.

Článek

Devětadvacetiletému Vanekovi vyprší sedmiletý kontrakt s průměrným ročním příjmem 7,142 miliónu dolarů. Buffalo si jej vybralo v roce 2003 jako pětku draftu a Vanek v 598 duelech za Sabres v NHL zaznamenal 497 bodů za 254 tref a 243 asistencí. V 36 duelech play off zaznamenal 15 gólů a pět přihrávek.

"Měli jsme možnost získat elitního hráče a v naší situaci jsme do toho šli. Nejsem spokojený s naší bilancí. Máme na víc. Nechtěl jsem sedět a ztrácet další zápasy," řekl deníku Newsday generální manažer Islanders Garth Snow. Ostrované jsou s 11 body z 11 zápasů osmí ve Východní konferenci.

Premiéra proti Rangers

Vanek si v této sezóně připsal ve 13 zápasech devět bodů za čtyři branky a pět asistencí. Premiéru v dresu Islanders by si měl odbýt v úterý v domácím derby proti Rangers.

Rovněž devětadvacetiletý Moulson nasbíral v této sezóně v 11 duelech devět bodů za šest tref a tři asistence. Po sezóně mu skončí tříletý kontrakt s průměrným výdělkem 3,133 miliónu dolarů. Do Islanders přišel v roce 2009 jako volný hráč, předtím působil v Los Angeles.

"Věříme, že Matt vyřeší naše aktuální potřeby, bude lídrem v kabině a pomůže v produktivitě," řekl generální manažer Buffala Darcy Regier. Moulson má na kontě v NHL 333 zápasů a 233 bodů za 124 branek a 109 přihrávek. V play off si zahrál jen v uplynulé sezóně a v šesti duelech vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Reklama

Související témata: