Hlavní obsah

Násilník Varlamov? Jedinou chybou bylo, že se s tou holkou dal dohromady, hájil krajana Tjutin

Columbus/Praha

Chtěl podpořit svého kamaráda, místo toho si ale sám zadělal na problémy. Ruský hokejový obránce Columbusu Fjodor Tjutin se v rozhovoru pro server rsport.ru postavil za gólmana Colorada Semjona Varlamova, který byl minulý týden zatčen a po noci strávené v cele na kauci propuštěn za únos a napadení své přítelkyně. I když Tjutin následně svá slova korigoval, vedení Blue Jackets si jej pozvalo na kobereček.

Foto: RJ Sangosti, ČTK/AP

Brankář Colorada Semjon Varlamov (vpravo) se svým advokátem.

Článek

„Semjona osobně velmi dobře znám, je to věrný a ohleduplný chlap. Hned jak jsem se to doslechl, celé mi to přišlo nafouknuté," prohlásil mistr světa z roku 2008.

Varlamovova přítelkyně, topmodelka Jevgenija Vavriňuková, vypověděla, že ji Varlamov v opilosti několikrát bil do prsou a následně za vlasy vláčel po podlaze. Zatímco ona musela vyhledat lékařské vyšetření, její přítel byl zatčen za únos druhého stupně a násilný čin třetího stupně. Varlamov strávil noc v cele a druhý den byl propuštěn na kauci ve výši 5 tisíců dolarů. Stále mu však hrozí pobyt ve vězení v rozmezí dvou až šesti let.

Americké zákony jsou na straně žen, tvrdí Tjutin

„Americké zákony jsou prostě na straně žen, a proto ony mohou jít na policii kvůli jakékoli drobnosti, stěžovat si tam a způsobit mužům spoustu problémů. Jedinou chybou Semjona bylo, že se s tou holkou dal dohromady," pokračoval Tjutin.

Jakmile ruský server rozhovor zveřejnil, zámořské portály jej okamžitě přeložily do angličtiny. A Tjutin měl zaděláno na problémy. „Měl jsem trochu lépe volit slova. Ale myslím, že každý je nevinen, dokud se mu něco neprokáže. Jenže cítím, že všichni ho už stejně odsoudili. Semjona znám velmi dobře, snažil jsem se ho podpořit," řekl Tjutin pro deník Columbus Dispatch.

„Nepodporuju násilí na ženách, sám mám manželku a dvě dcerky. Nikdy bych nechtěl, aby se jim něco podobného stalo," kál se ruský zadák. Přesto si jej vedení Columbusu pozvalo na kobereček, aby následně vydalo prohlášení, že je proti jakémukoli násilí.

Reklama

Související témata: