Hlavní obsah

Vítej zpátky! Frolíkovi při návratu do Chicaga aplaudovalo přes 20 tisíc fanoušků

Chicago

Nezapomněli, naopak mu připravili krásné přivítání. Hokejista Michael Frolík se poprvé od června, kdy pomohl Blackhawks získat Stanleyův pohár, vrátil do haly United Center v Chicagu a od domácích fanoušků se mu dostalo mohutného aplausu. Co na tom, že český útočník v této sezóně už válí za Winnipeg.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Michael Frolík si užívá ovace chicagského publika.

Článek

„Vítej zpátky," objevilo se v průběhu první třetiny středečního utkání na kostce nad ledem a na pozadí stála fotografie Michaela Frolíka, jak v dresu Chicaga zvedá nad hlavu Stanley Cup. 21 122 přítomných fanoušků okamžitě povstalo a svému bývalému hráči mohutně aplaudovalo. Pětadvacetiletý útočník na střídačce jim jako výraz vděku ze střídačky mával.

„Je pro mě trošku zvláštní vrátit se zpátky. Samozřejmě se mi vybavila spousta krásných vzpomínek. Tohle město si budu do konce života pamatovat," říkal Frolík, který v Chicagu strávil dvě a půl sezóny a byl mimořádně cenný zejména v defenzivních činnostech a hře v oslabení.

Když se jej proto Jestřábi jen necelý týden po zisku Stanley Cupu rozhodli vyměnit do Winnipegu, zaskočilo ho to. „Překvapilo mě, jak rychle se to seběhlo, vůbec jsem to nečekal. Ale takový je hokej, tak to v něm chodí. Stalo se a já šel dál. Jsem rád, že jsem ve Winnipegu," říká Frolík a rozhodně v jeho případě nejde o pouhou zdvořilostní formulku.

U Jets totiž dostává na ledě mnohem větší prostor, zahraje si i přesilovky. Jeho ice-time dosahuje takřka patnácti minut na zápas, zatímco v Chicagu to bylo jen okolo dvanácti a půl minut. A projevuje se to i na bodech - v aktuální sezóně posbíral už devět bodů (za tři góly a šest asistencí), tedy jen o bod méně než za celou základní část předcházejícího ročníku.

Ve středečním utkání ale Frolík vyšel bodově naprázdno, i proto Winnipeg prohrál 1:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články