Hlavní obsah

Hertl pomohl ke kurióznímu gólu! Thorntonova střela neuvěřitelně zapadla do brány

San Jose

Žraloci ze San Jose sice ve své aréně podlehli Kosatkám z Vancouveru 2:4, ale byli to oni, kdo se v duelu ujal vedení, které se zrodilo velmi kuriózním způsobem. Útočník Joe Thornton dal po přihrávce Tomáše Hertla gól, na nějž gólman Vancouveru Roberto Luongo určitě jen tak nezapomene.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Útočníci San Jose Tomáš Hertl (vlevoú) a Joe Thornton se radují z kuriózního gólu proti Vancouveru.

Článek

Zápas měl za sebou jen 77 sekund hry, když Hertl vyslal Thorntona do útočné třetiny, kapitán Sharks vypálil na bránu hostů nepřesnou střelu, kterou se snažil český útočník dojet. Ale to už nebylo třeba, protože zbytek práce zařídila nevyzpytatelná náhoda.

Puk se totiž odrazil od mantinelu přes zadní tyč brány vzhůru a dezorientovaný Luongo si kotouč sám srazil za brankovou čáru. „Myslím, že jsem v téhle hale ještě neviděl divnější gól, než je tenhle," žasl nad úvodní brankou americký komentátor.

„Bylo to docela komické, jak zápas začal, ale dokázali jsme rychle odpovědět a vrátit se do hry," nedělal si z částečně vlastního gólu velkou hlavu Luongo.

„V této sezóně už ale pár kuriózních branek padlo. Nemyslím si, že vás takový gól může nějak srazit. Byl tak náhodný, až je vám to skoro k smíchu. Samozřejmě jsme chtěli první gól dát my, protože víme, jak dobří tihle kluci jsou na domácím ledě. Už jsme ale v této sezóně museli otáčet celou řadu zápasů, takže jsme v tom už docela dobří," řekl k Throntonově trefě obránce Vanouveru Kevin Bieksa.

Reklama

Související témata: