Hlavní obsah

Zápas blbec! Slovák Meszároš stihl hned dva trapasy, druhý ztrestal Jágr

Philadelphie

Na čtvrteční zápas proti New Jersey v zámořské hokejové NHL nebude slovenský zadák Philadelphie Andrej Meszároš určitě vzpomínat v dobrém. Při porážce svého týmu 0:3 totiž hned dvakrát soupeři doslova daroval gól a zasadil tak další nepříjemnou ránu trápícím se Flyers.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Nešťastný obránce Philadelphie Andrej Meszároš (nejblíže) právě překonal bruslí vlastního brankáře Raye Emeryho.

Článek
Fotogalerie

Devils se hned na úvod zápasu dostali do vedení. Jednogólová ztráta ale ještě nebyla pro domácí Flyers žádná tragédie, jenže na začátku třetí třetiny se jejich vedení už zdvojnásobilo a velkou vinu na tom nesl právě slovenský hokejista.

Nejprve nešikovně upadl za brankou, čímž na chvíli umožnil soupeři převahu v útočném pásmu. Osmadvacetiletý obránce se snažil rychle dostat zpět na brusle, jenže při pádu přišel o hokejku, a tak se rozhodl alespoň stínovat před bránou.

Pokusil se také pomoci svému gólmanovi vykrýt Camem Janssenem tečovanou střelu Adama Larssona, jenže jeho zákrok bruslí byl tak nešťastný, že jím jen nechytatelně usměrnil puk přesně mezi betony svého brankáře Raye Emeryho.

„Chtěl jsem pomoct obraně i bez hokejky, hledal jsem si místo a najednou jsem viděl tečovaný puk. Snažil jsem se ho zastavit, ale už bylo příliš pozdě. Možná jsem si měl zvednout hokejku z ledu, jenže všechno se odehrálo hodně rychle, viděl jsem hráče soupeře před bránou, tak jsem tam chtěl být co nejdříve i bez hokejky," přiblížil nešťastnou chvilku Meszároš.

Tento moment se dal ještě svést na nepříjemnou shodu náhod, jenže slovenský reprezentant nevydařený večer korunoval stoprocentní hrubou chybou.

V závěru utkání se Philadelphia snažila ještě s výsledkem něco udělat při hře bez brankáře. Právě Meszároš si zajel pro vyhozený puk za vlastní bránou, jenže rozehrál tak nešikovně, že parádně namazal nepříliš důrazně forčekujícímu Jaromíru Jágrovi ke snadnému gólu do prázdné brány.

Reklama

Související témata: