Hlavní obsah

Florida po špatném startu do sezóny propustila trenéra Dineena

Vedení hokejistů Floridy udělalo po špatném vstupu do sezóny NHL změnu na trenérském postu a propustilo hlavního kouče Kevina Dineena i s asistenty Craigem Ramseym a Gordem Murphym. Do dalších bojů povede Panthers prozatímní trenér Peter Horachek, k ruce bude mít Johna Maddena s Brianem Skrudlandem.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Trenér Kevin Dineen na lavičce Floridy skončil.

Článek

Padesátiletý Dineen, bývalý vynikající útočník, převzal Pantery před sezónou 2011/12 a hned je dovedl k premiérovému prvenství v Jihovýchodní divizi. Tým tak postoupil po dlouhých 12 letech do play off. V minulém zkráceném ročníku už se ale vyřazovací boje hrály opět bez jeho účasti a nyní je Florida po 16 odehraných zápasech s pouhými třemi výhrami až čtrnáctá ze 16 celků Východní konference.

Poslední kapkou pro klubové vedení byla čtvrteční porážka v Bostonu (1:4), která byla již sedmou v řadě. "Po těch 16 zápasech je zřejmé, že klub potřebuje změnit cestu a filozofii. Nenaplnili jsme očekávání stanovená před tréninkovým kempem a je mou zodpovědností udělat takové změny, které zajistí, aby tým využíval svůj potenciál," vysvětlil generální manažer klubu Dale Tallon.

Třiapadesátiletý Horachek vedl tým San Antonio Rampage, který je farmářským celkem Panthers z nižší AHL. V minulosti působil bývalý útočník, který ale nikdy nehrál v NHL, ve slavné lize na postu asistenta trenéra v Nashvillu. Na střídačce floridského celku bude jedním z jeho svěřenců i český forvard Tomáš Fleischmann.

Reklama

Související témata: