Hlavní obsah

Chelios: Pokud budou moji synové hrát v Evropě, vrátím se na led

Bývalý vynikající obránce Chris Chelios uvedl, že pokud by jeho synové Dean a Jake získali angažmá v Evropě, zvážil by případný návrat k hokeji. Jednomu z nejlepších beků historie NHL je přitom již 51 let a aktivní kariéru uzavřel v roce 2010.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Bývalý hokejový obránce Chris Chelios.

Článek

"Moji chlapci jsou už jako dospělí na univerzitě. A když se z nějakého důvodu nedostanou do NHL, kde - realisticky vzato - není dostatek míst, aby získali práci, nebudu váhat," řekl v rozhovoru se zámořskými novináři v Torontu Chelios. Jeho synové hrají za tým Michigan State University, Deanovi je 24 a Jake je o dva roky mladší.

"Udržuju se v kondici, abych mohl jít hrát do Evropy. Vybrat tu správnou zemi, vzít tam celou rodinu a s nimi si tam zahrát. Třeba takové Švýcarsko, tam už jsem si to zkusil," připomněl Chelios své kratičké třízápasové působení v Bielu v sezóně 1994/95, kdy kvůli výluce začala NHL se zpožděním. "Kdo ví? Už jsme s rodinou udělali bláznivější věci," dodal Chelios.

Rodák z Chicaga s řeckými kořeny, který v NHL odehrál 26 sezón, v Torontu bude v pondělí uveden do Síně slávy a pracuje jako poradce hokejových operací v Detroitu, později připustil, že pouze žertoval. Ale jeho kamarád ze společného působení právě v Detroitu Brendan Shanahan, který bude do Síně slávy rovněž uveden, o tom ví své.

Chelios: Mohl by to být skvělý příběh

"Já vám garantuju, že to udělá. A je pořád v dobré formě," řekl serveru sportsnet.ca Shanahan, který s Cheliosem společně oblékal dres Rudých křídel v letech 1998 až 2006.

Ani vyjádření samotného Cheliose nezní až tak nereálně a nadsazeně. "Kdyby to mělo být třeba na šest měsíců nebo něco podobného, určitě bych to zvažoval. Kdyby se kluci kvůli mě necítili trapně, mohl by to být skvělý příběh. Své by si k tomu však samozřejmě musela říci i má manželka," prohlásil Chelios.

Jediným, kdo si zahrál se svým potomkem v NHL, byl slavný Gordie Howe. V sezóně 1979/80 hájil barvy Hartfordu Whalers dokonce se dvěma syny Markem a Martym.

Reklama