Hlavní obsah

To byla šmudla. Podívejte se, jak Islanders nachytali gólmana Mazance

New York

Jsou góly, na které brankáři rádi rychle zapomenou. A přesně takový inkasoval v úterním zápase NHL český gólman Marek Mazanec, který v dresu Nashvillu dostal poprvé důvěru od první minuty. Na ledě Islanders ale inkasoval tři branky a zejména u druhého gólu z 18. minuty se hodně červenal.

Foto: Kathy Kmonicek, ČTK/AP

Hokejisté NY Islanders oslavují gól Johna Tavarese v brance Nashvillu.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý gólman, který v minulém ročníku extraligy pomohl k mistrovskému titulu Plzni, se poprvé dostal na led v NHL před čtyřmi dny, kdy během utkání ve Winnipegu nahradil Cartera Huttona. V úterý dostal od kouče Barryho Trotze důvěru od první minuty, porážce ale nezabránil.

Nulu na kontě udržel čtvrthodinu, pak ale nestačil na přesnou střelu do horního růžku z hole Johna Tavarese, na kterého obrana Predátorů trestuhodně zapomněla. O tři minuty později inkasoval gól, který většina brankářů raději rychle vytěsní (v sestřihu je v čase 1:58). Mazanec se při útoku Islanders snažil krýt prostor u levé tyče, lehká střela Pierra-Marka Boucharda, který jel s kotoučem schovaný za Joshem Baileyem, z hranice levého kruhu ale našla přesně cíl.

Třetí branku inkasoval Mazanec v 28. minutě a Nashville dokázal ve zbytku již jen snížit na konečných 1:3. Predátoři odehráli šesté utkání ze sedmizápasové venkovní šňůry a zaznamenali třetí prohru v řadě. Islanders se podařilo zastavit sérii čtyř porážek za sebou. Výrazně spokojenější tak byl Mazancův protějšek Kevin Poulin, který dostal poprvé v sezóně šanci chytat podruhé za sebou místo trápícího se Jevgenije Nabokova a kryl 32 střel.

Reklama

Související témata: