Hlavní obsah

Stamkos má za sebou operaci zlomené nohy, návrat zůstává nejistý

Boston

Kanadský útočník Steven Stamkos z Tampy Bay absolvoval v úterý v Bostonu úspěšnou operaci zlomené holenní kosti. Lékaři však stále nestanovili odhadované datum návratu třiadvacetiletého kanonýra na led, není tak zřejmé, jaké jsou jeho naděje na účast v olympijském turnaji v Soči. Stamkos se má ve čtvrtek přesunout do Tampy, aby okamžitě zahájil rehabilitaci.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Steven Stamkos (vlevo) z Tampy Bay se svým spoluhráčem Martinem St. Louisem.

Článek

Stamkos se zranil krátce po polovině pondělního souboje na ledě Bostonu, kdy jeho pravá noha nevydržela prudký náraz v plné rychlosti do brankové konstrukce. Pokusil se sice ještě vstát, ale z ledu se posléze dostal ve velkých bolestech pouze za pomoci nosítek. Ihned z haly zamířil do nemocnice, kde rentgen odhalil zlomeninu.

Jednička draftu NHL z roku 2008 a bývalý juniorský mistr světa vede soutěž produktivity s 23 body za 14 gólů a devět asistencí ze 17 zápasů. Jde o první vážnější zranění v kariéře Stamkose, který se zařadil mezi největší hvězdy světového hokeje. V NHL předvádí v dresu Tampy své umění šestou sezonu, během základní části si v 390 odehraných utkáních připsal 409 bodů díky 222 gólům a 187 finálním přihrávkám.

Lightning, kteří skvěle vstoupili do sezony a vedou Východní konferenci, se nyní budou muset delší dobu obejít bez jeho služeb. Stamkos je navíc jedním ze zamýšlených centrů pro olympijský tým Kanady, který bude na nadcházejících ZOH obhajovat zlato z Vancouveru 2010. Olympiáda v Soči se uskuteční od 7. do 23. února.

Reklama

Související témata: