Hlavní obsah

Ďáblové pod dohledem kamer. Brodeur tuší, že fanoušky seriálu bude bavit Jágr

New York/Praha

Ještě víc přiblížit hokejové hvězdy fanouškům. S takovým úmyslem přichází televize NBCSN se svým projektem „NHL Revealed: A Season Like No Other“ (Odhalená NHL: Sezóna jako žádná jiná). Kamery budou podrobně monitorovat přípravy vybraných hráčů z devíti týmů NHL nejen na zápasy pod širým nebem, ale i jejich působení na olympijských hrách v Soči. Sedmidílný seriál pak bude vysílán od ledna do března.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr.

Článek

Podobný scénář zvolil loni a předloni televizní kanál HBO, který takřka dvacet čtyři hodin denně sledoval dění v mužstvech připravujících se na novoroční duely Winter Classic pod otevřeným nebem. Fanoušky tehdy pobavil zejména podivínský ruský gólman a spoluhráč Jaromíra Jágra z Philadelphie Ilja Bryzgalov, když zasvěceně vyprávěl o vesmíru nebo medvědech.

Nynější projekt se však má od toho předchozího přeci jen odlišovat - nemá chronologicky přenášet dění v týmu, zaměřit se naopak chce na příběhy hráčů, jejich komunikaci s ostatními spoluhráči, ale i na běžný život mimo ledovou plochu.

Televize NBCSN si vybrala pět zápasů pod širým nebem, kterými jsou Los Angeles - Anaheim, New Jersey - New York Rangers, New York Islanders - New York Rangers, Chicago - Pittsburgh a Ottawa - Vancouver. Dohromady tedy devět týmů, celkem by se kamery měly zaměřit na příběhy téměř třiceti největších hvězd jednotlivých celků.

Eliáš: Můj život není moc vzrušující

Zajímavé bude sledovat především to, jak se štábu povede u Ďáblů. Generální manažer Lou Lamoriello je totiž proslulý tím, jak od všech členů organizace vyžaduje přísnou disciplínu. „Vůbec nevím, jak to bude vypadat. Pořád o tom jednám se zástupci NHL, budeme si muset ještě sednout a všechno si vyjasnit. Jsem si ale jistý, že to bude podobné jako minule," uvedl Lamoriello pro The Newark Star-Ledger. Tedy kamery všude v kabině, mikrofony připnuté na dresy hráčů přímo při zápasech i sonda do soukromí.

„Bude zajímavé sledovat, kolik volnosti u nás (kameramani) dostanou. Je jasné, že to bude jiné než u jiných týmů. Povaha a charakter našich hráčů se tolik neukážou. Snad jen kromě Jagse," směje se gólman Martin Brodeur a má tak jasno, kdo by mohl fanoušky bavit nejvíce. „Nemám s tím problém. Už se mnou lidi z televize mluvili, že by přišli ke mně domů. Jsem pro," doplnil Brodeur.

„Páni! Doufám, že si vyberou ty správné hráče. Protože můj život není moc vzrušující," usmál se Patrik Eliáš, který by se nabídnuté role klidně zřekl a přepustil ji někomu jinému.

Boudreau proslul svými peprnými výrazy

Protože ale tentokrát nebude seriál vysílat HBO, komunikace hráčů i trenérů bude přikrášlena. Diváci se už tak nedočkají peprných výrazů, kterými proslul tehdejší kouč Washingtonu Bruce Boudreau, nynější šéf střídačky Anaheimu. „Když nás snímaly kamery, bral jsem to jako zábavu. Ale druhý den už jsem si lámal hlavu, jestli zachytí všechno," vzpomíná Boudreau, jemuž se i tak dostalo od okolí pozitivních reakcí.

„Až na mámu, která byla naštvaná. Chvíli dokonce ani nechtěla vycházet ven, když slyšela tolik nadávek. Ale lidi podle mě viděli, jak to v šatně chodí, když je trenér naštvaný. Přece nezačnete hráčům říkat: Pojďte, kluci, moc vás prosím, abyste se zlepšili," vysvětluje Boudreau.

Reklama

Související témata: