Hlavní obsah

Jágr v souboji hvězd NHL předčil Selänneho. Po výhře v Anaheimu si utahoval z brankáře Brodeura

Hokejisté New Jersey vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů NHL a po vlažném startu do nového ročníku stoupají tabulkou Východní konference vzhůru. Ideální formu, jak se zdá, nabírá i česká trojice Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický. Devils tentokrát porazili nejlepší tým soutěže Anaheim na jeho ledě 4:3 a Jágr, jehož vyrovnávací trefa v samém závěru dotáhla duel do prodloužení, zvládl minisouboj o historicky nejlepšího evropského střelce zámořské soutěže, když na ledě jasně předčil Fina Selänneho.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey se radují z vyrovnávacího gólu proti Anaheimu. Zleva Dainius Zubrus, Patrik Eliáš, Jaromír Jágr a Travis Zajac.

Článek
Fotogalerie

Česká trojice prožila fantastický večer - Eliáš nasbíral tři asistence a Jágr s Židlickým každý po jednom gólu. Všichni se tak výrazně podepsali pod první domácí porážku Kačerů v sezóně.

Jágra, který 61 sekund před třetí sirénou vstřelil svůj 689. gól v NHL, navíc vyhlásili první hvězdou zápasu.

V minisouboji tak porazil domácí hvězdu Teemu Selänneho, který tentokrát nebodoval. Fin ztrácí na Jágra v duelu o historicky nejlepšího evropského střelce jedenáct přesných zásahů. „Na to se nedívám. Bohužel jsme prohráli a to mě štve nejvíc," nechal se po zápase slyšet Selänne.

Jágr: Brodeur by mohl jet na olympiádu

Kladenský rodák Jágr měl pochopitelně lepší náladu. Popíchl brankáře Martina Brodeura, který 22 zásahy vychytal Ďáblům páté vítězství v řadě. „Hlavně v prodloužení měl dva skvělé zákroky. Poslední měsíc je asi nejlepším brankářem v lize. Mohl by jet na olympiádu. Nemyslím si, že chce, ale..." smál se Jágr.

V prodloužení nakonec rozhodl vlastní gól. Bek Ducks Ben Lovejoy chtěl odpálit puk z brankoviště, jenže trefil spoluhráče Coreyho Perryho a od něj se kotouč odrazil do sítě. Gól byl připsán Travisu Zajacovi. „To byla šťastná trefa, ale klidně bych takto skóroval každý den. Kotouč jsem měl na brusli a snažil se ho přikopnout. Nakonec si ho srazili do sítě sami," tvrdil Zajac.

„Myslím, že nám také trochu nahrál program. Anaheim musel v noci cestovat, zatímco my jsme měli den odpočinku navíc, což se asi ukázalo ve třetí třetině. Kačeři však mají jeden z nejlepších týmů v NHL a proto je pro nás výhra velkou vzpruhou," dodal jednačtyřicetiletý Jágr.

Reklama

Související témata: