Hlavní obsah

Inspiroval se u Hertla? Útočník Ottawy připravil gól efektní přihrávkou mezi nohama

Ottawa

Famózní kousek mladíka Tomáše Hertla, který na začátku října čtvrtým gólem do sítě New Yorku Rangers korunoval své báječné hokejové představení, si postupem času osvojuje celá řada dalších hráčů. Ve středečním zápase se podobným prohozem mezi nohama prezentoval útočník Ottawy Clarke MacArthur, který tak připravil vedoucí branku Senátorů v utkání s Minnesotou.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Útočník Ottawy Senators Clarke MacArthur (druhý zprava) se raduje z gólu proti Minnesotě.

Článek
Fotogalerie

Hostující hokejisté hráli v šesté minutě první třetiny přesilovou hru, ale Jason Pominville ztratil na modré čáře kotouč a hráči Ottawy se řítili do přečíslení. Puku se zmocnil Kanaďan Clarke MacArthur a ten si dovolil nevšední moment, který zřejmě okoukal od Hertla.

Osmadvacetiletý forvard si povodil vracejícího obránce Wild Sutera, prohozem mezi nohama přesně přihrál na svého spoluhráče Kyla Turrise a ten svým šestým gólem v sezóně poprvé v utkání rozvlnil síť.

Senátoři sice vstřelili v oslabení parádní branku, jenže zápas nakonec nezvládli a nepomohla jim ani trefa Milana Michálka v třetí třetině. Ottawa nakonec doma podlehla Minnesotě 3:4.

Reklama

Související témata: