Hlavní obsah

Detroit jako reprezentace Tří korunek! Na Carolinu vyrukovala kompletní šestice Švédů

Detroit

Hodně netradiční byl pohled na ledovou plochu Joe Louis Areny v Detroitu před úvodním buly zápasu Red Wings s Carolinou. Za domácí totiž v první pětce nastoupili výhradně švédští hokejisté, a aby toho nebylo málo, záda jim v brance kryl jejich krajan.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Gustav Nyquist z Detroitu (vlevo) se raduje ze svého druhého gólu proti Carolině se spoluhráčem Johenem Franzenem.

Článek

Vypadalo to, že Hurikánům se spíše než Detroit postavil švédský nároďák. V brance Jonas Gustavsson, jenž nahradil s chřipkou bojujícího Jimmyho Howarda, v obraně Jonathan Ericsson s Niklasem Kronwallem a útočná trojice Johan Franzen, Henrik Zetterberg a Gustav Nyquist.

„Byla to docela sranda. Ani nevím, jestli už někdy v minulosti spolu (na klubové úrovni) nastoupilo šest Švédů. Každopádně je to něco, co si budu vždycky pamatovat," usmíval se Gustavsson.

Právě švédští hráči výrazně přispěli k výhře Detroitu 4:3, když vstřelili tři ze čtyř branek. Hrdinou duelu se stal Gustav Nyquist. Čtyřiadvacetiletý forvard byl teprve ve čtvrtek ráno povolán z farmy v Grand Rapids, aby pak večer ve svém premiérovém zápase v NHL v této sezóně dvakrát skóroval. První trefa navíc přišla po pouhých sedmnácti vteřinách hry.

Taky že když po oslavě usedl na střídačku, nevěřícně kroutil hlavou. „Hned jsem si vyslechl pár vtipných poznámek. Ale bylo fajn slyšet, že si z toho kluci dělají legraci," vyprávěl Nyquist, který před letošním ročníkem odehrál v základní části NHL 40 zápasů a vstřelil čtyři góly.

Teď v NHL poprvé skóroval v jednom zápase dvakrát, jeho gól z 56. minuty byl nakonec vítězný a Red Wings tak ukončili sedmizápasovou šňůru porážek. „Hlavně kvůli Nyquistovi, byl klíčovým faktorem," pochválil svého krajana Zetterberg, autor tří asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články