Hlavní obsah

VIDEO: Přímý souboj Hertla s Jágrem je tady. Nemůžu se s Jardou srovnávat, říká český nováček

San Jose

Pro fanoušky zámořského hokeje a nespavce to budou hody. V neděli nad ránem vypukne v NHL bitva mezi San Jose a New Jersey. Přesně ve 4:30 SEČ se na ledě Žraloků strhne boj, v němž se poprvé v sezóně potkají český supertalent Tomáš Hertl a legendární Jaromír Jágr. Dvacetiletý útočník před zápasem poskytl rozhovor Sport.cz, v němž na svůj idol nešetřil superlativy.

Rozhovor s Tomášem HertlemVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Nic na tom nezměnilo ani to, že Hertl po raketovém vstupu do soutěže se sbíráním bodů zpomalil, zatímco Jágr naopak zabral a nyní mají oba na kontě po osmnácti kanadských bodech z dvaadvaceti zápasů. "Jarda Jágr byl pro mě vždycky velký vzor, a to, že mě v kanadském bodování dohnal, neřeším. Nemohu se s ním vůbec srovnávat. Možná jsme si v něčem podobní, ale on je prostě legenda. Já jsem teprve na samém počátku kariéry," říká Hertl.

Mladičký Žralok sice proti Jágrovi už hrál v Česku, na premiérový střet v NHL se ale hodně těší. Zůstává ale přitom upjatý ke svému cíli: udržet důvěru trenéra. "Pro mě je každý bod bonus a musím pořád tvrdě makat, abych se v tom nabitém týmu udržel a nemusel na farmu," uvedl Hertl před duelem s Devils.

Bývalý forvard Slavie rovněž přiblížil, jak se sžil s rolí podnájemníka u americké rodiny. „Rodina je na hokejisty zvyklá, byl tady už Milan Michálek a Marc-Edouard Vlasic. Je hezké, že mě tady rok nechají," poznamenal pro Sport.cz.

Hertl vs. Jágr. Kdo bude slavit vítězství?
Tomáš Hertl
48,7 %
Jaromír Jágr
51,3 %
Celkem hlasovalo 15775 čtenářů.

Reklama

Související témata: