Hlavní obsah

Jágr a spol. ztroskotali na Pavelcovi. Předvedl další vynikající výkon, liboval si kouč Jets

Chvílemi byl jako zeď. Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec předvedl na ledě New Jersey výtečný výkon. Nejproduktivnější hráč Devils Jaromír Jágr na něj vypálil hned pětkrát, ani jedna střela však za záda jeho krajana ve službách Jets neprošla. Český gólman předvedl celkem pětadvacet úspěšných zákroků, nestačil pouze na Eliášovu teč. Zejména jeho zásluhou zvítězili hosté v hale Prudential Center 3:1 a utnuli čtyřzápasovou šňůru porážek.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Gólman Winnipegu Ondřej Pavelec (vpravo) přijímá od spoluhráčů gratulace po vyhraném duelu s New Jersey.

Článek
Fotogalerie

Devils toužili odčinit porážku ze San Jose. V první třetině měl dobrou šanci Josefson, Pavelec mu ale zmenšil střelecký úhel a puk lapil. Hodně práce měl kladenský odchovanec v prostřední části hry, kdy nejprve zlikvidoval průnik Henriqueho a poté nedovolil i s pomocí brankové konstrukce skórovat Eliášovi.

V tu chvíli už vedli hosté 2:0 a celek z Newarku mocně toužil po kontaktním zásahu, jenže ten přišel až v 51. minutě. Greene napřáhl od modré a Eliáš šikovnou tečí přece jen rozvlnil síť za Pavelcem. Více toho už ale Ďáblové nestihli, naopak výsledek zpečetil v závěru střelou do prázdné brány Setoguchi. "Dobře jsme bruslili, vypracovali si několik dobrých příležitostí, ale bohužel to na výhru nestačilo," smutnil po utkání Eliáš.

Obtížně hledal slova i zkušený gólman Martin Brodeur, jenž v zápase kryl devatenáct střel soupeře. "Měli jsme řadu šancí. Nevím, jestli jsme do toho dali maximum, ale prostě se nám nepodařilo skórovat víc než jen jednou," řekl Brodeur.

Jágr: Tohle nebyl náš večer

Jets prahli po výhře. Není divu, v předešlých čtyřech duelech vyválčili jen dva body za dvě porážky v samostatných nájezdech a jejich ztráta na osmou příčku začala povážlivě narůstat.

"Kluci bojovali, zblokovali řadu střel a také nám pomohlo, že jsme jako první skórovali," pochvaloval si Pavelec. "Z tohoto zápasu si můžeme vzít pozitiva a hrát podobným způsobem i příště," doplnil šestadvacetiletý gólman.

Pavelec tentokrát zastínil hvězdného Jágra, který byl na ledě u všech tří inkasovaných branek Ďáblů. "Tohle prostě nebyl náš večer," řekl jednačtyřicetiletý křídelník. "Někdy se to stane. Vyhrajete zápasy, kdy si to ani nezasloužíte, a naopak občas prohrajete utkání, které byste měli zvládnout," připomněl Jágr.

Reklama

Související témata: