Hlavní obsah

Přesně jako před 29 lety! Ruský talent napodobil počin legendárního Lemieuxe

Psal se 11. říjen roku 1984 a hokejová NHL tehdy viděla premiérové utkání Maria Lemieuxe v soutěži. Devatenáctiletý mladíček naskočil do sestavy Pittsburghu v utkání proti Bostonu a okamžitě ukázal, jaký talent v něm dříme. Pozdější vítěz dvou Stanley Cupů hned při svém prvním střídání a z první střely skóroval. V noci na úterý stejný počin po více než 29 letech předvedl i Nikita Kučerov.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Tampy Bay Nikita Kučerov oslavuje svou premiérovou trefu v NHL.

Článek

Dvacetiletý ruský útočník v letošní sezóně válel v AHL za tým Syracuse Crunch, když v sedmnácti zápasech zaznamenal třináct branek a jedenáct asistencí. To pochopitelně nemohlo uniknout vedení Tampy Bay, které Kučerova v neděli povolalo z farmy do prvního týmu.

Forvard draftovaný Blesky v roce 2011 ve druhém kole neměl na sžití s novými spoluhráči příliš času, už o den později se totiž objevil v sestavě proti Rangers. Jenže Kučerovovi to vůbec nevadilo a už ve třetí minutě, po pouhých 32 vteřinách pobytu na ledě ze své první střely překonal gólmana Lundqvista a otevřel skóre.

„Byl jsem jenom ve správný čas na správném místě," usmíval se moskevský rodák, který svůj gól z levého kruhu ani neviděl. „Došlo mi to, až když jsem viděl diváky s rukama nad hlavou. Bylo to pořádně vzrušující, ani to neumím popsat."

Kučerova, jenž byl po vítězství svého týmu 5:0 vyhlášen třetí hvězdou duelu, chválil i kouč Tampy Jon Cooper. „Rozhodně to není poslední gól, který tohle děcko v NHL vstřelilo."

Reklama

Související témata: