Hlavní obsah

Dallas - Anaheim 6:3Dallas nasázel tři góly za necelou minutu. Doma se pomstil Anaheimu

Skvělý obrat se povedl hokejistům Dallasu v jediném středečním duelu zámořské NHL proti Anaheimu. Ducks sice v utkání dvakrát vedli, ale nakonec si odvezli porážku 3:6. Zápas zlomil třiapadesátisekundový úsek ve třetí třetině, v němž Stars nasázeli tři rychlé góly.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hokejisté Dallasu Stars Antoine Roussel (21), Ryan Garbutt (16) a Vernon Fiddler (38) slaví gól proti Anaheimu Ducks.

Článek

Ještě na konci druhého dějství vedli hosté po brance Nicka Bonina 2:1, jenže ve třetí třetině nedokázal Anaheim zachytit mohutný nástup domácích, kdy se během 53 sekund trefili Cody Eakin, Stephane Robidas a Ryan Garbutt.

Hrdinou domácích se stal Antoine Roussel, který dal dva góly, Eakin a Garbutt přispěli k výhře třemi body.  Útočník Stars Ray Whitney se vrátil do týmu po pětizápasové absenci a k výhře přispěl jednou gólovou asistencí.

Dallas tak oplatil svému soupeři stejný výsledek z předchozího letošního zápasu a slavili doma vítězství poprvé od 24. října.

„Tohle se prostě nesmí stát. Dokázali jsme vyhrát dva zápasy za sebou, cítili jsme se dobře a po dvou třetinách jsme vedli 2:1. Mentální chyby hráčů nás nakonec stály zápas. Tým, jakým jsme my, tohle prostě nesmí dopustit. Mohli jsme se vrátit do čela konference. Teď nás čeká pět velmi těžkých duelů, musíme přidat," hodnotil zápas útočník Anaheimu Andrew Cogliano.

Kouče Dallasu Lindyho Ruffa potěšilo, že jeho elitní útok, který se v utkání neprosadil, dokázaly zastoupit ostatní formace. Polovinu branek dal dokonce čtvrtý útok: „Pro naše sebevědomí je to velká vzpruha. Soupeři tak ví, že se nemohou soustřeďovat jen na náš elitní útok."

Výsledek NHL:
Dallas - Anaheim 6:3 (0:1, 1:1, 5:1)
Branky: 34. a 53. Roussel, 46. Eakin, 46. Robidas, 47. Garbutt, 60. Chiasson - 7. Etem, 40. Bonino, 54. Penner. Střely na branku: 33:31. Diváci: 15.792.

Reklama

Související témata: