Hlavní obsah

Mazanec válí v NHL dál, vymazal i střelce Columbusu. Je velmi stabilní, chválí ho Ellis

Columbus

Po zisku extraligového titulu s Plzní se rozhodl vyrazit za oceán a zkusit štěstí v NHL. A zdá se, že udělal dobře. Hokejového brankáře Marka Mazance povolalo na začátku listopadu vedení Nashvillu z farmy, v brance Predators dostal důvěru a splácí ji vrchovatě. V noci na čtvrtek vychytal svou druhu nulu v zámořské soutěži, když zneškodnil všech devatenáct střel hráčů Columbusu. Predátorům vychytal už pátou výhru v posledních šesti zápasech.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Brankář Nashvillu Marek Mazanec nepovolil Columbusu ani jeden gól.

Článek

Sezónu zahájil Mazanec v záložním týmu Milwaukee Admirals hrající nižší AHL. A dařilo se mu tam. V pěti duelech zaznamenal pět výher. Při absenci gólmanské jedničky Rinneho povolali Predátoři Mazance do prvního mužstva, kde si v duelu proti Winnipegu odbyl premiéru v NHL. Za stavu 0:3 nastoupil do klece a kryl 22 z 24 střel.

Následující zápas s New Jersey chytal Carter Hutton, po porážce 0:5 jej ale Mazanec do brány už nepustil. Dohromady devětkrát se postavil mezi tři tyče a pětkrát slavil výhru. Naposledy právě na ledě Blue Jackets. Predátoři zvítězili 4:0 a českobudějovický rodák předvedl v kleci další kvalitní výkon. V kleci působil jistým dojmem a po utkání s Detroitem se radoval z druhé nuly v kariéře.

"Je velmi stabilní," ocenil útočník Ryan Ellis výkony českého brankáře, který to měl v Nationwide Areně trochu ulehčené. Predátoři totiž vyrukovali na protivníka s důslednou defenzivou a nepouštěli ho do vyložených příležitostí.

Trotz: Podržel nás, když bylo potřeba

"Prvních třicet minut bylo vzadu celkem ticho. Byla to pro Mazance docela snadná práce. Neměl to příliš složité," řekl kouč Nashvillu Barry Trotz. "Tvrdě jsme bránili, několikrát jsme zblokovali těžké střely, vyhrávali jsme osobní souboje. Maz (Mazanec) nás podržel, když bylo potřeba," dodal Trotz.

Blue Jackets si v minulém střetnutí s chutí zastříleli, když zdolali Toronto 6:0. Tentokrát ale nerozvlnili síť ani jednou. "Odvedli dobrou práci při blokování střel. Drželi nás od brány," přiznal centr Columbusu Mark Letestu.

Další utkání čeká Predátory v noci ze čtvrtka na pátek, kdy před vlastními diváky přivítají Edmonton.

Reklama

Související témata: