Hlavní obsah

Klesla trénoval s Phoenixem, ale měl by se přesunout na farmu

Glendale

Český obránce Rostislav Klesla se v pátek opět objevil v přípravě s hokejisty Phoenixu, přestože byl ve středu oficiálně poslán na farmu do Portlandu do nižší AHL. Podle trenéra Davea Tippetta si jednatřicetiletý zadák potřeboval vyřešit osobní záležitosti a měl by se na farmu přesunout v příštích dnech.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Rostislav Klesla z Phoenixu (vlevo) brání Codyho McLeoda z Colorada.

Článek

Než Phoenix mohl Kleslu poslat do AHL, musel jej zařadit na listinu volných hráčů. To se stalo v úterý, a když si jej nikdo vybral, byl papírově zařazen do Portlandu, kam ale neodletěl. V pátek opět trénoval s Coyotes, ti jej proto zase povolali zpět do týmu a do Portlandu poslali útočníka Chrise Browna.

"Plán je stále takový, že půjde na farmu a odehraje pár zápasů za Portland. Pak uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl serveru azcentral.com kouč Tippett, který chce, aby měl Klesla v Portlandu více času na ledě a znovu získal formu.

Nikdy tam nehrál

Klesla sehrál v této sezóně NHL 15 utkání a připsal si gól a dvě asistence. Na farmě zatím nikdy nehrál. Rodák z Nového Jičína, který má roční příjem 2,975 miliónu dolarů a po sezóně se může stát nechráněným volným hráčem, hraje za Phoenix od roku 2011.

Tehdy přišel z Columbusu, který si jej v roce 2000 vybral jako čtvrtého hráče draftu. Celkově má Klesla v NHL na kontě 649 duelů a 158 bodů za 48 branek a 110 asistencí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články