Hlavní obsah

Góly? Klidně jsem jich mohl dát víc, to bych ale musel být lepší hráč, usmál se Jágr

Opět měl výbornou náladu a svými komentáři bavil zámořské novináře. Aby ne, vždyť Jaromír Jágr gólem a dvěma asistencemi pomohl Ďáblům k výhře 5:2 na ledě Caroliny, navíc se s 692 trefami dotáhl v historické tabulce střelců na osmého Steva Yzermana.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Ďábel Jaromír Jágr (uprostřed) střílí gól do sítě Caroliny.

Článek

„Moc jsem toho proti Stevovi nenahrál, protože on nastupoval v jiné konferenci. Bylo pro mě složité sledovat (jeho) zápasy, protože všechny ani nebyly v televizi," uvedl Jágr v rozhovoru pro Star-Ledger na adresu dnešního generálního manažera hokejistů Tampy Bay, kterému následně vysekl poklonu.

„Pamatuju si začátky devadesátých let, kdy (Detroit) nebyl tak dobrý. Ale on byl tím, kdo dominoval. V Detroitu byl superstar. Jestliže Gordieho Howea nazývají panem hokejistou, pak Steve by podle mě měl být panem gentlemanem. Byl jím totiž nejen na ledě, ale i mimo něj. Kdybych byl rodič a měl dítě, chtěl bych, aby bylo jako Steve," prohlásil Jágr.

Jednačtyřicetiletý útočník posbíral během šestadvaceti duelů letošní sezóny dvaadvacet bodů za jedenáct branek a stejný počet asistencí, čímž si ještě více upevnil postavení nejproduktivnějšího hráče New Jersey. Vždyť druhý Patrik Eliáš na něj ztrácí už osm bodů, ostatní spoluhráči ještě více.

Jágr: Teď načnu novou sérii. Sérii hitů

„Jenže gólů jsem klidně mohl dát už dvacet. To bych ale musel být lepším hráčem," řekl Jágr a pokračoval. „Nebo by mi spoluhráči museli přihrát puk," začaly mu cukat koutky. A zámořské novináře svými hláškami bavil dál.

„Dvacet pět zápasů jsem nikomu nerozdal jediný hit a teď konečně jeden přišel. To je trošku smutný... Nevím, co se mi to přihodilo, ani vlastně netuším, koho jsem to trefil. Pravděpodobně Zubieho," měl Jágr na mysli svého spoluhráče Dainiuse Zubruse.

„Kdybych odehrál všech 82 duelů základní části bez hitu, bylo by to legendární. Teď načnu novou sérii. Možná sérii hitů," usmíval se Jágr, jenž utkání dohrával s bolestmi nohy po střetu s Mikem Komisarekem. „Doufám ale, že to bude v pořádku."

Reklama

Související témata: