Hlavní obsah

Tvrdá rána, po níž Bryzgalov odstoupil. Přesto byl ruský brankář mezi hvězdami duelu

Duel v Dallasu nedochytal, přesto byl po jeho skončení vyhlášen druhou hvězdou střetnutí. Brankář Ilja Bryzgalov zlikvidoval osmadvacet z devětadvaceti střel protivníka, v 37. minutě však pro něj zápas skončil. Ruský gólman Edmontonu musel po kolizi s útočníkem Stars Ryanem Garbuttem přenechat místo mezi třemi tyčemi náhradníkovi Devanu Dubnykovi.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Otřesený brankář Edmontonu Ilja Bryzgalov zůstává ležet na ledě po srážce s útočníkem Dallasu Ryanem Garbuttem. Přihlíží obránce Oilers Justin Schultz (č. 19).

Článek

Světový šampión z roku 2009 nebude na nedělní souboj s Hvězdami vzpomínat příliš v dobrém, ačkoli předvedl velmi dobrý výkon.

Přišla ovšem 37. minuta... Na křídle se uvolnil Garbutt, přebruslil obránce Grebeškova a řítil se na Bryzgalova.

Ten se obelstit nenechal, hned vzápětí se ale s osmadvacetiletým forvardem nepříjemně srazil a po úderu do hlavy zůstal otřesený ležet na ledě. K rodákovi z Toljatti přispěchal týmový lékař, ruský brankář už ale ve hře nepokračoval. "Došlo k poranění v horní části těla. Ráno budeme muset to zranění možná přehodnotit," oznámil po zápase kouč Oilers Dallas Eakins.

I přesto, že Bryzgalov chytal jen 37 minut, byl po utkání zvolen druhou hvězdou utkání. Jediný, kdo zkušeného gólmana překonal, byl paradoxně právě Garbutt (první hvězda), jenž v 32. minutě při vlastním oslabení proměnil samostatný únik.

Dubnyk nakonec dovedl v Dallasu svůj celek až do samostatných nájezdů, v nichž Olejáři vybojovali výhru.

Reklama

Související témata: