Hlavní obsah

Český zmar v NHL: Takhle připravili Jágra a Voráčka o gólovou radost

New York
Aktualizováno

Tohle rozhodně nebyl jejich den. V duchu už se určitě pomalu připravovali na gólovou radost, jenže soupeř jim ji parádním zákrokem na poslední chvíli překazil. Nejenže si čeští útočníci Jaromír Jágr a Jakub Voráček v nočních zápasech NHL neužili oslavy gólu, ale led oba nakonec opouštěli se svými týmy s porážkou.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Jakub Voráček bojuje s Jaredem Spurgeonem v duelu Philadelphie s Minnesotou.

Článek

Voráček, jehož Philadelphia prohrála s Minnesotou 0:2, mohl svůj tým vrátit do hry. Parádně si v přesilovce nabruslil na křížný pas, měl před sebou prázdnou bránu, jenže brankář Josh Harding snad životním zákrokem mu po bleskurychlém přesunu střelu lapil.

„Od Hardinga to byl skvělý zákrok, jenže kdybych dal gól, mohl to pak být úplně jiný zápas. Neexistuje žádný důvod, proč jsem tohle neproměnil," rozčiloval se sám na sebe český forvard. Po poslední sezóně, v níž měl průměr téměř bod na zápas, prožívá útočník Flyers velké rozčarování.

Hardingův kousek prodloužil jeho čekání na gól už na deset zápasů. „Tenhle rok je prostě neuvěřitelný. Mám tolik šancí, jenže trefuju tyčky a nechávám vyniknout brankáře. V minulé sezóně mi tam všechno padalo. A teď? Asi u toho už moc přemýšlím, když vidím ležet puk před sebou," rozebíral Voráček příčiny uvadající střelecké potence.

Přišel o gól na brankové čáře

To Jágr si na svůj bodový přísun v dresu New Jersey zrovna stěžovat nemůže. S 22 body suverénně vládne produktivitě svého týmu a v historických střeleckých tabulkách se dotáhl na Steva Yzermana, jenže z pondělí na úterý prožil v Montrealu podobný zmar jako Voráček.

Ještě za stavu 0:0 mohl poslat svůj tým do vedení. Výtečného brankáře Careyho Price si šikovně vytáhl z brány, hokejkou už se dostal za jeho záda a puk zasouval do brány, když v tom jeho gólovým nadějím udělal rázný konec zákrokem na poslední chvíli obránce P.K. Subban.

„Takhle se teď P.K. prezentuje, pro tým odvádí famózní práci. Nasazujeme ho zápas co zápas na nejlepší hráče ligy a on tyhle výzvy miluje. Podle mě hraje momentálně svůj nejlepší hokej," pochvaloval si služby svého hráče kouč Michel Therrien.

Jágr nakonec neproměnil ani jednu ze svých čtyř střel na bránu a z Montrealu si se svým týmem odvezl těsnou porážku 2:3.

Reklama

Související témata: